Parkheuvel** kookte een menu met producten van De Vegetarische Slager
Één van de beroemdste sterrenrestaurants van ons land, dat voor een dag een volledig plantaardig menu kookte met producten van De Vegetarische Slager? Dat moesten we proeven. En dus schoof Culy op een regenachtige dinsdagmiddag aan bij restaurant Parkheuvel** in Rotterdam, voor een bijzonder en inspirerend vegan menu dat ons nog lang zal bijblijven. Vegan Snickers anyone?
Vleesch
De Vegetarische Slager timmert lekker aan de weg. Niet alleen zijn hun plantaardige vleeschproducten een daverend succes in inmiddels 45 landen; ook bekende chefkoks zijn fan. Kijk maar naar het nieuwe kookboek dat nú in de winkel ligt: Vleesch, waarin je 100 inspirerende recepten vindt met de Kipstuckjes, vegetarische Gehacktballetjes en Rul Gehackt, ondermeer van topchefs als Niven Kunz, Jonnie Boer en Pascal Jalhay.
De lancering van het boek werd dan ook niet op de eerste de beste plek gevierd, maar bij restaurant Parkheuvel**, dat voor de gelegenheid een plantaardig menu kookte met de producten van De Vegetarische Slager. Chefkok Erik van Loo staat immers ook met een recept in het nieuwe boek.
Voor de vleesliefhebber
Nog even over dat boek, dat ‘een plantaardige ode aan vleesklassiekers’ wordt genoemd. Jaap Korteweg, oprichter van De Vegetarische Slager zegt immers ook: “Ik vind vlees zo lekker dat ik het vegetarisch maakte”. Daarmee begon hij in een nostalgisch slagerijtje op het Spui in Den Haag, inmiddels liggen zijn plantaardige vleeschproducten in elke supermarkt. Je kent ze ongetwijfeld: het Rul Gehackt, de Little Willies en de Kipstuckjes bijvoorbeeld.
Heel erg tof vinden we het dat Vleesch je honderd recepten aanreikt met die producten, die ontzettend verrassend en veelzijdig zijn. Van een vegan Wellington tot aan rendang, coq au vin, kipstuckjessaté waarvan het water je in de mond loopt, of de pittige croissants met Rul Gehackt die Samuel Levie voor het boek bedacht. Zoals De Slager het zelf omschrijft: “Een musthave voor de vleesliefhebber die niets wil laten schieten.” Beter kunnen we het niet zeggen.
Sterrenrestaurant kookt plantaardig
Wij laten je graag de inspirerende gerechten zien die we mochten proeven tijdens het diner bij Parkheuvel. Want van de cannelloni van knolselderij met piccalilly tot aan de marshmallows van tomaat, de ravioli met Kipstuckjes en de vegan Snickers: dit plantaardige sterrenmenu was onvergetelijk.
En trouwens: het recept voor de ravioli van ‘Bresse kip’ met Vegetarische Kipstuckjes van Parkheuvel vind je ook terug in het boek. Kun je het thuis namaken, als je durft.
Vleesch – 100x een plantaardige ode aan vleesklassiekers (Nijgh & Van Ditmar) van De Vegetarische Slager is nu te koop voor € 25,- euro.
Het beroemde driesterrenrestaurant Eleven Madison Park wordt volledig veganistisch