Het paasbrood versus de kerststol: wat is eigenlijk het verschil en welke is het lekkerst?
Het pronkstuk van zowel het kerstontbijt als de paasbrunch is al decennialang krentenbrood met een hart van spijs. En dat is enigszins kort door de bocht omschreven natuurlijk, want beide broden bevatten nog zoveel meer. Brengt ons tot het volgende essentiële punt: wat is het verschil tussen een paasbrood en een kerststol?
We verlossen je uit je culinaire lijden.
Dit is het verschil tussen een paasbrood en een kerststol
Paasbrood, paasstol, kerstbrood of kerststol: het is niet voor niets dat de termen moeiteloos ingewisseld worden. Hoewel een stol een prominente plek op tafel inneemt op beide feestdagen, blijven de verschillen een mysterie waar niemand zich over buigt. Begrijpelijk ook – zet ons binnen een straal van een meter en we denken maar één ding: aanvallen.
De kerststol
Even over die kerststol. Aangezien we fan zijn van dit onmisbare element van het kerstontbijt (of -brunch), zijn we eerder al in de geschiedenis van de kerststol gedoken. Want waar komt de kerststol nou eigenlijk vandaan? En daar lieten we het natuurlijk niet bij. Ook heeft de Culy-redactie zich eens onderworpen aan een heuse kerststollentest, wat tot deze verrassende uitslag leidde.
Het paasbrood
Maar ook het paasbrood is wat ons betreft een van de belangrijkste reden om je op de paasbrunch te verheugen. Alhoewel hot cross buns met een flinke inhaalslag bezig zijn. Ze zien er minstens zo leuk uit, zijn onmogelijk om niet van te houden en ook nog eens handig om uit te delen. Met dit recept maak je dan ook de lekkerste hot cross buns.
Zoek de verschillen
Je zou misschien denken dat het verschil tussen paasbrood en kerstbrood aan de oorsprong, de manier van bereiden of de ingrediënten in het brood. We lezen op de website van Quest dat het enige verschil de poedersuiker is. Dit zou wel op een kerststol moeten zitten en officieel niet op het exemplaar met Pasen. Iets wat ons niet eens heel gek in de oren klinkt.
Meer lekkers voor op de feestelijke brunchtafel:
- Culinaire paastradities over de hele wereld
- Zo maak je zelf paasbrood met amandelspijs
- Zelf bakken: Italiaans paasbrood