Zo organiseer je een feestelijke kerstbrunch
Waarom wachten tot het diner als je eerste en tweede kerstdag alle tijd hebt om overdag lekker te tafelen? Het fijne van een kerstbrunch is dat je de hele tafel vol kunt zetten met lekkere zoete en hartige hapjes. Eenmaal aan tafel hoef je alleen nog maar te zitten en te genieten…
Zo organiseer je een feestelijke kerstbrunch
Maar, hoe organiseer je zo’n feestelijke kerstbrunch? Welke gerechten kun je makkelijk voorbereiden en welke combinaties zet je op tafel? Wij maakten een overzicht van zowel zoete als hartige gerechten die bij uitstek geschikt zijn voor een brunch tijdens de kerstdagen.
Zoete hapjes
Op iedere brunchtafel hoort in ieder geval één taart. Je kan gaan voor een klassieke cheesecake met bosvruchtengelei of de welbekende carrot cake.
Chocolade doet het natuurlijk ook altijd goed met kerst. Wat dacht je van deze winterse sachertorte? Tip:Â bak in een vierkante vorm en snijd in kleine stukjes.
Ook muffins staan heel feestelijk op tafel. Maak bijvoorbeeld perenmuffins met pecannoten of deze goddelijke brownies; deze zijn gluten- én lactosevrij.
Wil je indruk maken? Maak dan deze kerstboompjes van meringue. Die zien er natuurlijk fantastisch uit op een kersttafel.
Wat ons betreft mogen ook pannenkoekjes niet ontbreken tijdens een brunch. Appelpannenkoekjes zijn onze favoriet, maar deze yoghurt pannenkoeken met vijgen zien er toch ook onweerstaanbaar uit?
Houd je meer van wentelteefjes? Dan maak je deze van Ottolenghi. Succes gegarandeerd!
Tot slot vinden we dat ook deze amandel-kersenkoek een plekje op tafel verdient. Hij is supermakkelijk te maken, heel lekker en de kersen en poedersuiker maken het extra kerstig!
Hartige gerechten
Voor een Culy waardige kerstbrunch moeten er Eggs Benedict op tafel. Oja, én scones met spek en maple syrup. Maar zet ook een lekkere pan soep op tafel. Bijvoorbeeld een Franse uiensoep of knolselderij-pastinaaksoep. Serveer in kleine kommen of glaasjes.
Lekker voor bij de soep is dit mozzarella-knoflookbrood. Maar ook heerlijk zijn natuurlijk saucijzenbroodjes of quesadilla’s.
Ga je liever voor vers stokbrood? Besmeer dan stukjes brood met deze homemade baba ganoush. Heaven!
Een hartige taart staat natuurlijk ook mooi op tafel. Deze groentetaart is prachtig en met een tarte tatin kan je je gasten ook altijd blij maken. Bijvoorbeeld met courgette en peer. Of tartines met geitenkaas, vijgen en prosciutto… Wat een feestje!
Dan is een salade natuurlijk ook altijd lekker. Wat dacht je van een klassieke of juist moderne waldorfsalade? Of een lekkere Italiaanse broodsalade?
Onlangs schreven we ook over de feestelijke strata: een hartige broodpudding die in Amerika veelal tijdens de feestdagen wordt gegeten. Bekijk hier hoe makkelijk je een strata maakt.
En dan tot slot – tot je écht niet meer weet wat je moet kiezen – kunnen we je deze tortilla van Matt Preston aanraden. Een beetje Spanje tijdens de kerstdagen kan echt geen kwaad…
Smakelijke drankjes
En dan willen we natuurlijk ook wat lekkers te drinken. Maar een smoothie van rode bieten, een bloody mary, een karaf met water met een smaakje of ga voor bubbels. Vooral dat laatste, al dan niet aangemaakt met een beetje vers fruit, maakt het geheel extra feestelijk. Santé!