Onze favoriete ijssalon in NY: il laboratorio del gelato
Onlangs waren wij in New York City. Niet voor Culy, maar zelfs in privétijd konden we het niet laten om culinair bezig te zijn. Zo ontdekten we il laboratorio del gelato.
Deze futuristisch en vooral clean ogende ijssalon zit op het hoekje van Ludlow Street in Manhattans toffe wijk Lower East Side. Toen we de zaak eenmaal hadden gespot, zijn we er elke avond (!) een ijsje gaan halen. We skipten de desserts in de restaurants waar we dineerden en gingen steeds weer terug naar L’Arte del Gelato, die – heel vervelend – vlak naast het appartement zat waar we verbleven.
Bij deze zaak eet je geen standaard hoorntje met straciatella en aardbei, maar ga je voor gewaagde smaken. En er zijn er tientallen, zo niet honderden (hier vind je ze allemaal). Olijfolie, vijgen, appel calvados, amaretto crunch, groene thee, bloedsinaasappel, cashewnoten, drop, munt, groene appel… Elke smaak is super uniek en vooral heel puur; je proeft bij de appelsmaak echt appel, en verder niets
De zaak zelf is, zoals een laboratorium, heel steriel en schoon. Hoewel er hordes mensen voor de ijsbakken staan, blijft het personeel altijd kalm en vriendelijk.
Een paar van onze snapshots van il laboratorio del gelato:
Een (oud) filmpje van Mario Batali die de zaak bezoekt: