6 x recepten waar je niks voor hoeft te snijden (dat is makkelijk!)
Chop Chop. Veel tijd tijdens het klaarmaken van een maaltijd gaat zitten in het snijden van ingrediënten. Nu kun je dat heel leuk vinden, iets minder leuk of helemaal niet leuk. Vaak heeft dat te maken met snelheid. Maar soms heb je gewoon van die dagen dat je niks wilt snijden. Dat kan en mag en daar hoef je je helemaal niet voor te schamen.
Daarom de lijst der lijsten voor iedereen die een dagje (of een weekje) niks wilt snijden.
6 x recepten waar je niks voor hoeft te snijden
1. Simpele pasta’s
Pasta hoef je niet te snijden. Tenzij je de paste zélf maakt, maar het vermoeden is dat dit niet de wens is op dit moment. Meng de pasta met zoveel mogelijk lekkere dingen die je niet hoeft te snijden.
Kook de pasta en meng hem gloeiend heet met bijvorbeeld cherrytomaatjes, olijven, kappertjes, zongedroogde tomaatjes, gamba’s en rucola, kaas, citroen, olijfolie, oregano en basilicum. Mamma Mia!
Naar recept: Culy Homemade: dronken spaghetti met rode wijn, Pecorino en basilicum
2. Quiche (Lorraine)
De quiche is een graag geziene gast aan de Nederlandse eet- of borreltafel. En als je nu helemaal niks hoeft te snijden, ben je helemaal spekkoper (zelfs letterlijk, want er moet ook spek in, ha!).
Een klassieke quiche Lorraine bevat alleen maar spekreepjes, eieren, taartdeeg en crėme fraîche. Voeg een paar groene asperges (in hun geheel), gerookte zalm of schimmelkaas toe en je hebt ook nog eens leuke twist. En dat met amper snijwerk!
Quiche van avocadodeeg uit het nieuwe kookboek van Jamie Oliver
3. Ga los met kuipjes van sla
Kuipjes van sla zijn zóó schattig, die wil je een keertje op tafel hebben gehad. Baby romaine kropjes zijn perfect om te vullen en te serveren als (gezonde) snack. Vul ze met zwarte bonen uit blik, verkruimelde feta, mais en smashed avocado, naar een recept van Self.
Of kies voor de Culy variant met pistachedressing en veel kruiden (die je mag hakken in de blender). Mogelijkheden genoeg!
Naar recept: Culy Homemade: salade van baby romaine sla met pistachedressing
4. Chili con of sin carne
Bonenschotels lenen zich ook heel goed voor het ‘no chop-principe.’ Bonen en peulvruchten hoeven immers niet gesneden te worden. Gooi wat bonen, tomatenpassata en mais uit blik bij elkaar en je hebt al een snelle chili sin carne.
Als je eerst nog een beetje gehakt rult, dan heb je de variant con carne. Vergeet in alle geval niet om de smaakmakers toe te voegen, zij maken de chili natuurlijk helemaal af. Denk aan komijn, koriander, limoen, gerookt paprikapoeder of chilipoeder. Of maak een hele bijzondere: met espresso.
Naar recept: Culy Homemade: chili con carne met espresso en vijf soorten bonen
5. Knoflooksoep (en bijna alle andere gepureerde soepen)
Gepureerde soepen zijn perfect voor vele momenten, met weinig werk heb je een heerlijke maaltijd op tafel staan, waar je jong en oud gelukkig mee maakt. Groente koken in bouillon zoals doperwten, tomaten, spinazie of bloemkool, eventueel een beetje room erbij, pureren, op smaak maken… Een kind kan de was doen.
Maar check ook eens deze geniale pompoensoep van Recipetineats, waarbij je niet hoeft te snijden en er geen pan aan te pas komt. Ja echt!
Bron:
Naar recept: Culy Homemade: geroosterde knoflooksoep met groene kruidenolie
6. Pizza’s waar je niks voor hoeft te snijden
Een heerlijke no-brainer is ook één van onze grote favorieten: pizza! Kaas kun je eroverheen raspen, plukken of strooien. Paddenstoelen kun je erbij scheuren en plakjes salami, chorizo of andere worsten zijn al handig voorgesneden.
Maar ga eens een stapje verder en denk aan een dubbelgevouwen pizza zoals deze calzone met inktvis (oké, je moet de knoflook en de peper snijden, maar dat is het dan ook) of een zoete pizza (zoals deze chocolate chip cookie pizza van Foodfanatic) als dessert. Dát is nog eens goed je weekend beginnen!
Naar recept: Calzone met calamari piccante van De Pizzabakkers