Nieuwe trend: choux à la crème
Volgens internationale (patisserie)blogs, trendwatchers en een van onze favoriete lifestyle bloggers, Sabine de Witte, is er een nieuwe trend voor zoetekauwen op komst: les choux à la crème.
Een chou à la crème is een Frans ‘gebakje’, maar dat is eigenlijk al veel gezegd, want het is een erg simpel (maar absoluut heerlijk!) hapje. ‘Chou’ betekent soesje, en ‘à la crème’ met room.
Het is een luchtig soesje met een dikke roomvulling, bijvoorbeeld slagroom of banketbakkersroom, en soms ook custard. Oorspronkelijk is het een standaard room, maar tegenwoordig vind je ze in allerlei smaken; van framboos tot pistache. Soms wordt er ook chocoladesaus over de bovenkant van de soes gegoten, zodat er een knapperig chocoladevelletje ontstaat – net als bij Bossche Bollen, zeg maar. Ook in Azië zijn ze dol op dit gebakje; ze noemen het daar shuu cream.
In Parijs worden de soesjes al veelvuldig verkocht, onder andere bij de populaire zaak Popelini (29, rue Debelleyme, popelini.com), waar ze compleet gespecialiseerd zijn in dit gebakje.
Popelini
Op deze site vonden wij een goed recept om de choux eens thuis te maken.