OMG: bij dit pita-restaurant in NYC eet je je cheeseburger op een pitabroodje
Move over pita’s met falafel en gegrilde groenten, there’s a new pita in town! Een heel restaurant vol pita’s, eigenlijk: streetfoodrestaurant Miznon in NYC heeft de ambitie om het lekkerste eten in pita’s te stoppen. Daarmee wil chef Eyal Shani verschillende steden vertegenwoordigen in het eten dat hij maakt. En dat is er nu New Yorkser dan een cheeseburger?
Hét broodje van New York
“Een tijd geleden had ik een gesprek met één van onze leveranciers, en ik stelde hem een nogal naïeve vraag: wat is hét broodje van New York? Hij keek me aan alsof ik gek was en antwoordde dat dat natuurlijk een hamburger was. Toen besloot ik dat ik een nieuwe hamburger ging uitvinden, die de hamburgerwereld op zijn kop zou zetten”, aldus de chef.
“En toen wist ik het ineens. Er was nog niemand in de geschiedenis van voedsel die een dubbelgevouwen hamburger had gemaakt. Verder hebben we niks veranderd aan het recept, maar de veranderde vorm maakt de smaak veel specialer.” Kortom: maak kennis met de cheeseburger-pita!
Cheeseburger op een pita
Het geheim van de cheeseburger-pita is dat ‘ie met goed vlees wordt gemaakt. Er wordt een tortilla-pers gebruikt om de burger flinterdun te maken. Vervolgens wordt hij gebakken op een plancha. Cheddar erop (een beetje van de kaas komt in direct contact met de plancha, voor extra knapperigheid), dubbelvouwen et voilà! Hij wordt in een broodje gedaan met aioli, zure room en augurken, voor een lekkere textuur.
En het resultaat schijnt absoluut goddelijk te zijn. Zoals chef Eyal zegt: “De stoom van de dubbelgevouwen hamburger vult meteen je mond en laat je proeven hoe de burger is gebakken op de plaat. Die smaak krijg je niet van een normale burger.”
Waar eet je deze cheeseburger-pita?
Eigenlijk moet je de cheeseburger-pita natuurlijk in New York zelf eten, maar er zijn ook vestigingen van Miznon in Parijs, Wenen, Tel Aviv en Melbourne.
En ze hebben natuurlijk ook nog andere pita’s: met steak en ei, bijvoorbeeld, of met ratatouille. Misschien niet zo bijzonder als de dubbelgevouwen cheeseburger, maar ook zeker het proberen waard!
Meer hotspots in NYC:
- Best of both worlds: deze bakkerij in NYC verkoopt een carrot cake-donut (en die wil je proeven)
- Dit restaurant in New York serveert vegan soul food
- Deze hotspot in NYC verkoopt rijstepap in meer dan 20 smaken