Met deze tip houd je homemade guacamole dagen vers (én groen!)
Soms wil je guacamole van tevoren maken, bijvoorbeeld voor een diner of borrel. Maar dat verdomde spul blijft niet groen! Limoensap of citroensap helpt, maar eigenlijk maar heel eventjes: na een halfuurtje, zelfs in de koelkast, is je guacamole bruin. Plasticfolie helpt, maar ook niet langer dan een uurtje. Wat te doen?
Wij vonden de ultieme tip: voeg water toe! Klinkt misschien gek, maar het werkt geweldig. Je maakt de guacamole, schept het in een bakje, en drukt het een beetje plat aan de bovenkant. Dan voeg je water toe, ongeveer een vinger dikte bovenop de guacamole, en dekt het af met plasticfolie en zet het in de koelkast.
Zodra je het wil eten, giet je het laagje water eraf, roer je de guacamole nog even door, en klaar ben je! Dit werkt zelfs een paar dagen later nog.
In deze video van Culy’s Tips & Tricks leggen we het je nog eens haarfijn uit: