Met deze drie tips krijgt je chili altijd de perfecte dikte
Chili con carne moet lekker dik en vol zijn. Wordt je chili onverhoopt toch te dun, dan hebben we drie tips voor je om de saus op de gewenste dikte te krijgen. Want – laten we eerlijk zijn – het laatste wat je wilt is dat je comforting chili in een soep verandert.
1. Gebruik een stamper
Door met een stamper een gedeelte van de bonnen en groenten fijn te stampen, wordt de chili vanzelf dikker. Je kunt ook extra bonen achter de hand houden en deze pureren. Voeg ze toe wanneer de chili volgens jou te dun wordt.
2. Voeg een beetje maïsmeel of polenta toe.
Ook een beetje maïsmeel of polenta kan helpen de chili te doen indikken. Voeg het meel of de polenta toe en laat tien minuutjes pruttelen. Wat je ook kunt doen is een schepje maizena gemengd een scheutje water toevoegen.
3. Voeg stukjes tortilla(chips) toe.
Deze laatste tip is misschien wel de lekkerste manier om je chili lekker dik te krijgen. Scheur een tortilla in stukjes en voeg dit toe, of verkruimel een handje tortillachips erboven. Laat tien minuutjes pruttelen en klaar! Eet smakelijk.