De ultieme marinade voor vlees voor op de barbecue
Heb je een barbecue in de tuin staan, maar vind je het lastig om een goede marinade voor het vlees te vinden? Met deze marinade krijgen je spareribs, procureur en zelfs burgers gegarandeerd een echte barbecuesmaak!
Tijdens het barbecuen maken wij graag gebruik van een droge rub in plaats van een natte marinade.
Dit omdat je in één keer een pot kan maken voor de hele zomer én omdat je hiermee de kans dat de marinade gaat druipen op de kolen vermindert.
Natuurlijk is het zo dat de ene vleessoort beter smaakt met bepaalde kruiden, dan andere soorten. Maar geloof ons: deze rub kun je voor praktisch elke stukje vlees gebruiken.
Belangrijk is dat je het kruidenmengsel lang de tijd geeft om in het vlees te trekken. Smeer het bijvoorbeeld de dag van tevoren of de ochtend voordat je gaat barbecuen het vlees ermee in. Verpak in vershoudfolie of druk-en-sluitzakjes en laat zo intrekken in de koelkast.
De ultieme marinade voor vlees
Bang dat de rub niet blijft plakken? Meng het dan met een paar eetlepels olijfolie en smeer het vlees in met je handen of een kwastje.
Voor 1 potje:
– 1 theelepel oregano
– 1/2 theelepel djinten (gemalen komijn)
– 1/2 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel cayennepeper
– 1/2 theelepel kaneel
– 1/2 theelepel knoflookpoeder
– 1/2 theelepel zwarte peper
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel gerookte-paprikapoeder
– 1/4 theelepel mosterdpoeder
Meer lekkere marinades:
- Culy’s Kitchen Pirate: 3 x easy vleesmarinades
- Wist je dat je ook kunt koken met Angostura bitters? 6x inspiratie:
- Onze favoriete marinade voor vis