Maak het je makkelijk: deze brunchrecepten kun je de dag van tevoren bereiden
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F12%2F4_Amandelcroissants-bakplaat.jpg)
Of je nu een gezellige ochtend met vrienden plant of gewoon je familie wil verrassen: een goed voorbereide brunch maakt alles (nog) véél relaxter. Geen stress in de keuken terwijl je gasten al zitten te kletsen: met deze brunchrecepten kun je de meeste voorbereidingen gewoon een dag van tevoren doen. Zo hoef je op de dag zelf alleen nog maar de tafel mooi te dekken en aan te schuiven!
Brunchrecepten die je van tevoren kunt maken
Van enorme pannenkoeken tot zoete lekkernijen en zalige kaasbroodjes: we hebben de lekkerste brunchrecepten voor je verzameld.
1. Kaasbroodjes maken: nostalgisch en net zo lekker als van de warme bakker!
Kaasbroodjes zijn cult! De krokante en flaky broodjes gevuld met kaas waarmee je de perfecte cheese pull kunt creëren zijn geliefd bij iedereen.
En terecht. Je maakt en bakt ze de avond voor je brunch en op het moment zelf piep je ze even op in de oven of serveer je ze op kamertemperatuur. Als dat geen kaassie is!
> Naar het recept: kaasbroodjes maken: nostalgisch en net zo lekker als van de warme bakker!
2. Reuze American pancake van de bakplaat (pannenkoekenfeestje!)
Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Je maakt de dag vooraf alvast het beslag – wordt ‘ie sowieso lekkerder van – en op le moment suprême bak je ‘m heerlijk luchtig in de oven. Nu jij weer, pannenkoek!
> Naar het recept: reuze American pancake van de bakplaat
3. Hash browns (Amerikaanse aardappelkoekjes voor bij het ontbijt)
Hash browns zijn krokant gebakken aardappelkoekjes voor bij het ontbijt of de brunch. Je hebt ze vast weleens voorbij zien komen in een Amerikaanse film (ze zijn een vaste waarde op het menu bij Amerikaanse diners) of op het menu bij een fastfoodketen.
Bij ons op de redactie zijn ze favoriet voor bij een snel ontbijt, omdat je ze zo handig kunt invriezen. Let’s get our cooking on!
> Naar het recept: hash browns (Amerikaanse aardappelkoekjes)
4. Kardemummabullar (Zweedse kardemombroodjes)
Vergeet het kaneelbroodje: wat ons betreft, is het kardemombroodje namelijk zijn verfijnde grote broer. Dat snappen de Zweden maar al te goed, die kardemombroodjes eten bij de vleet.
En geef ze eens ongelijk. Net zoals bij het kaasbroodje maak je deze gewoon een dag eerder en warm je ze even opnieuw op voor de brunch.
> Naar het recept: kardemummabullar (Zweedse kardemombroodjes)
5. Gigantische amandelcroissant van de bakplaat
Zelf croissants maken? Wij lieten ‘t altijd graag over aan de experts… Tot nu. Want wat als we je zeggen dat er ook een makkelijke methode bestaat, eentje waarmee je jezelf op een gigantische amandelcroissant trakteert?
Die halve maan moet je dan even wegdenken, de smaak van dit plaatgebak is minstens even lekker als zo’n exemplaartje van de bakker.
> Naar het recept: gigantische amandelcroissant van de bakplaat
6. Mini-okonomiyaki (leuk voor bij de brunch!)
Hoe kun je een creatieve draai geven aan je brunch? Dat doe je met mini-okonomiyaki: Japans streetfood dat óók gewoon heel goed dienst doet als onweerstaanbaar brunchgerecht.
Het beslag maak je eerder zodat je op het moment zelf alleen de pan heet laat worden en deze heerlijke pannenkoekjes afbakt.
> Naar het recept: mini-okonomiyaki
7. Everything bagel met opgeklopte roomkaas met bosui (zoals in een deli in NY)
Soms kunnen brunchrecepten zó lekker zijn en supermakkelijk tegelijkertijd. Een klassieke ‘everything bagel’ met ‘scallion cream cheese’ – ofwel luchtig opgeklopte roomkaas met bosui – is er zo eentje. Snijden, mengen en smeren: that’s it!
> Naar het recept: everything bagel met opgeklopte roomkaas
8. Marokkaanse baghrir (duizendgatenpannenkoekjes)
In Marokko weten ze hoe je een lekker ontbijt op tafel moet zetten. Eitjes, msemmen, een kopje atay (Marokkaanse muntthee) en natuurlijk ook: baghrir.
Deze duizendgatenpannenkoekjes van griesmeel zijn sponsachtig zacht. Heerlijk met honing en olijfolie en ideaal voor de brunch.
> Naar het recept: baghrir (duizendgatenpannenkoekjes
9. De eclairtaart van je dromen
We zagen het bij Sofie Dumont, we zagen het bij Carolina Gelen en we zagen het bij 18720 andere mensen die onder de hashtag #eclaircake een foto de wereld instuurden. Eclairtaart dus! Iets waarvan we in een milliseconde al hadden beslist dat we het ook moesten maken.
> Naar het recept: eclairtaart van je dromen
10. Makkelijk recept voor cilbir (Turkse eieren met boter en knoflookyoghurt voor de brunch)
Je kunt ons al-tijd wakker maken voor cilbir (of çilbir): dat Turkse ontbijtgerecht van gepocheerde eieren met chiliboter en knoflookyoghurt. We eten het dan ook bijna ieder weekend, zij het volgens een net even wat makkelijker recept. Hoog tijd om dat makkelijke cilbir-recept eens te delen en op je brunchtafel te zetten.
> Naar het recept: cilbir (Turkse eieren met boter en knoflookyoghurt)
Meer brunchrecepten:
- Luxe brunchrecept: coquilles benedict met dragon en bruine boter-hollandaise
- 12x smakelijke recepten met de leftovers van je paasbrunch
- Hoe organiseer je een heerlijke brunch voor Pasen? Tips & ideeën