Makkelijk weekmenu voor 14 t/m 20 april
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F04%2F0_gin-hollandaise-witte-asperges.jpg)
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week: lekker makkelijke recepten die perfect zijn voor de lente.
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.
Weekmenu voor 14 t/m 20 april
Maandag
Dit makkelijke weekmenu-gerecht zet je binnen een handomdraai op tafel. En de restjes zijn perfect om de volgende dag te eten als lunchgerecht.
> Naar het recept: snelle noedelsalade met tempeh en crispy chili oil
Dinsdag
Als je dacht dat dat Nederland het pannenkoekenland is, ben je nog nooit in China geweest. Daar serveren ze tijdens het ontbijt hartige crêpes met ei, hoisin en knapperige wonton: Jiangbing. Dit wil je toch op de dinsdag?
> Naar het recept: Chinese pannenkoek: jianbing met ei, hoisin en knapperige wonton
Woensdag
Een voedzame maaltijd hoeft helemaal niet saai te zijn! Deze gezonde Mexicaanse bowl combineert al het goede van een fajita met een fikse dosis groenten. Met malse biefstuk en fajitakruiden zit ‘ie boordevol smaakvariatie en is hij perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd.
> Naar het recept: gezonde Mexicaanse fajitabowl met steak
Donderdag
Deze fleurige venkelsalade met appel maakt iedereen blij. In dit handige basisrecept voegen we ook een spannende twist toe van drie lagen venkel én geroosterde amandelen. Dit weekmenu-recept is perfect als bijgerecht.
> Naar het recept: venkelsalade met appel en geroosterde amandelen
Vrijdag
Het koolhydraatarme antwoord op een heerlijke Italiaanse lasagne maak je met… courgette! Deze courgettelasagne bereid je met slechts 10 ingrediënten. En het is dé manier om te genieten van een Italiaanse maaltijd op een drukke doordeweekse avond.
> Naar het recept: deze koolhydraatarme courgettelasagne is comfortfood zonder carbs
Zaterdag
Kijk eens wat een lekker bordje Hollands glorie! De witte asperges zijn weer volop aanwezig en daar worden wij altijd ontzéttend blij van. Het lekkerst blijven ze op klassieke wijze (vinden we), maar daar geven we wel een eigentijdse twist aan met een gin-hollandaise. Dit recept schreeuwt lente.
> Naar het recept: witte asperges met gin-hollandaise
Zondag
Sloppy joes: we durven te wedden dat het de droommaaltijd is van ieder kind. Een krokant en beboterd bolletje met een vleessaus die er langzaam uit stroomt, geserveerd met chips en een ijskoud glas frisdrank… Met zo’n beschrijving droomt zelfs de meest snobistische foodie van dit comfortfood!
> Naar het recept: smeuïge sloppy joes om je vingers bij af te likken