Irene de Bruijne
Irene de Bruijne Inspiratie Vandaag
Leestijd: 3 minuten

Makkelijk weekmenu van 25 november tot en met 1 december: voor ieder wat wils

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week vind je voor ieder wat wils in het menu en gaan we van oer-Hollands tot spicy Koreaans. 

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.

Weekmenu van 25 november t/m 1 december: verrassend en gevarieerd

Maandag

We starten de week met een kick: deze kimchi noodles met kaas zijn een ultieme combi van comfortfood en pit. Makkelijk te maken, maar boordevol smaak dankzij de kimchi en gesmolten kaas. Perfect om de week energiek te beginnen zonder uren in de keuken te staan.

Kimchi noodles
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

> Naar recept: cheesy kimchi-noodles

Dinsdag

Deze orzo voelt heel zonnig aan en dat is precies wat je wel kunt gebruiken nu het kouder en donkerder wordt buiten. Romig, smaakvol en klaar in een handomdraai – de ideale maaltijd als je er al een drukke dag op hebt zitten.

orzo met kip, citroen en spinazie
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: orzo met kip, citroen en olijven

Woensdag

Op woensdag is het soms rennen van school naar sportlesjes (já ook als je al wat ouder bent), dus dan is het wel lekker dat je deze soep – als je zou willen – eerder voor kunt bereiden. Deze spinaziesoep zit lekker vol vitamines die je wel kunt gebruiken deze periode, en hij is heerlijk romig, zonder dat het zwaar op de maag ligt.

Spinaziesoep
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

> Naar recept: snelle en smaakvolle spinaziesoep met kokosmelk

Donderdag

Deze donderdag houden we het oer-Hollands met een simpele, maar oh-zo-lekkere andijviestamppot op het weekmenu. Deze klassieker kan iedereen maken en is de perfecte warme winterse maaltijd als je het ons vraagt. Zeker als je hem extra lekker maakt met die gesmoorde uien. Dat smaakt stiekem al vast een beetje als weekends comfortfood.

Andijviestamppot: simpel basis recept
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar het recept: andijviestamppot met spekjes, gesmoorde uien en crème fraîche

Vrijdag

Je kan er natuurlijk op vrijdag voor kiezen om lang en uitgebreid te gaan koken. Maar waarom zou je als je met deze pad krapow iets superlekkers maakt dat ook nog eens heel snel klaar is? Lekker pittig en precies wat je nodig hebt na een lange werkweek.

pad krapow
Culy.nl

> Naar recept: Pad krapow

Zaterdag

Op zaterdag mag er geborreld worden! En als we dan toch bezig zijn, mag er ook best een scheutje in het eten. Deze pompoen-pasta alla vodka is romig, smaakvol en nét een tikje anders door het vleugje wodka. Ultiem comfort food, maar dan wel heel makkelijk!

Pompoen pasta alla vodka
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar het recept: pasta alla vodka met pompoen

Zondag

Lazy Sunday! Deze traybake met wortel, halloumi en groenten kost misschien iets meer tijd, maar je schuift ‘m met minimale voorbereiding zo in de oven en laat die het zware werk doen. Kun jij ondertussen precies doen waar de zondag voor bedoeld is: ultiem ontspannen.

Halloumi traybake
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

> Naar het recept: traybake met lekker veel groente, halloumi en umamisaus

Nog meer lekkere weekmenu’s:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.