Makkelijk weekmenu voor 4 t/m 10 december: niet één maar zeven heerlijke avondjes
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week komt de Sint langs met pakjes. Én met lekker eten. Want we maken er dit weekmenu niet één, maar zeven heerlijke decemberavondjes van.
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!
Maandag
De week rustig beginnen? Dat is in december essentieel. Want die agenda die eerst leeg was, is in mum van tijd bomvol. Daarom beginnen we dit december weekmenu met een makkie: een pittige wontonsoep met maar 5 ingrediënten. Dit wil je.
> Naar recept: Pittige wontonsoep met 5 ingrediënten
Dinsdag (pakjesavond)
Pakjesavond is hier! Ook zo’n avond waarop je niet in de stress wilt schieten voor het diner. Daarom maken we een grote lasagne waar iedereen twee keer van kan opscheppen. Die sint-stress zorgt altijd voor extra trek.
> Naar recept: Makkelijke lasagne met ricotta, spinazie en worst
Woensdag
Een weekmenu in december staat vol met comfort food, dat staat buiten kijf. Ook deze bonenschotel is weer zo’n hartverwarmend gerecht dat met weinig inspanning vele mensen troost biedt. Precies waar we in december zo aan toe zijn.
> Naar recept: Bonenschotel met minder dan 10 ingrediënten
Donderdag
Als er iets zorgt voor een heerlijk avondje, is het pasta. En als er één pastasoort is die alle harten steelt, is het ravioli. De gevulde deegkussentjes vindt iedereen lekker. Wij maken ze met veel paddenstoelen en uiteraard een flinke klont boter.
> Naar recept: Ravioli met paddenstoelen
Vrijdag
Weekend! En hoewel onze weekenden in december chaotisch zijn, vinden we rust in het eten. Want – tenzij er een etentje in een leuk restaurantje op de planning staat – ook dát is belangrijk. We gaan het weekend in met misschien wel ons lievelings comfortfood: witlof met ham en kaas.
> Naar recept: Witlof met ham en kaas uit de oven
Zaterdag
Gooi je spinazie, kokosmelk en paneer (die lekkere kaas) in de mix, dan ontstaat kokos paneer: een makkelijke Indiase curry die je lijf verwarmt. Ideaal voor een weekmenu in december.
> Naar recept: Kokos saag paneer uit India
Zondag
De laatste dag van de week en daarom sluiten we af met een klassieke knaller: pasta carbonara. In Rome ook wel gegeten met rigatoni (je weet wel: die ronde pastatunnels), maar als je van draaien houdt, eet je ‘m met spaghetti of linguine. Hoe dan ook: áltijd lekker. En zonder room!
> Naar recept: Spaghetti carbonara