Makkelijk weekmenu 7 t/m 13 april: minimale moeite en vol shortcuts
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2018%2F03%2F3_geroosterde_zalm_Pasen.jpg)
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week in het weekmenu: minimale moeite en veel slimme shortcuts.
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.
Weekmenu voor 7 t/m 13 april
Maandag
De eerste dag van de week kan al zwaar genoeg zijn, maar het avondeten hoeft dat zeker niet te zijn. Sterker nog: deze ‘luie’ rijst is iets om de hele dag naar uit te kijken. Je maakt ‘m super makkelijk in één pan en is zo easy dat je het bijna geen recept kan noemen. Alles wat je wil van een maandag dus.
> Naar het recept: Luie tomatenrijst met ei
Dinsdag
Orzo, parmezaan en (chili)boter. Dat zijn toch ook gewoon de basisingrediënten van een lekkere dinsdagavond? In dit recept komt het allemaal samen. Dat is dus gewoon razendsnel comfort food. En dat dus al op de dinsdag.
> Naar het recept: Orzo met spinazie, parmezaan en chiliboter
Woensdag
De allersnelste en makkelijkste basis voor een goede noodle-saus staat waarschijnlijk gewoon al in je keukenkastje. Tussen je broodbeleg om precies te zijn. Want deze noodles maak je dus met – jawel – pindakaas. De rest van de ingrediënten staan waarschijnlijk al klaar in een ander keukenkastje dus we kunnen wel zeggen: dit is een razendsnel gerecht uit je de voorraadkast.
> Naar het recept: De snelste pindakaasnoodles ooit
Donderdag
Zin in Turkse manti? Snappen we. Hebben wij namelijk ook elke week wel. En hoewel dat niet per se een gerecht is dat bekendstaat om de snelle bereidingstijd hebben wij dé shortcut gevonden. Dus is het daarmee toch een perfect gerecht voor een gewone doordeweekse donderdag.
> Naar het recept: Shortcut Turkse manti
Vrijdag
De shortcut voor een relaxte vrijdagavond: laat je oven het zware werk doen. Jij begint helemaal relaxed en lekker aan je weekend. Het enige wat je namelijk zelf hoeft te doen is wat minimaal snijwerk en alles te rangschikken in een ovenschaal. Zo zien we dat graag na een week werken; minimale moeite, maar groot resultaat.
> Naar het recept: Geroosterde zalm uit de oven met venkel en citrus
Zaterdag
Zeg je weekend, dan zeg je lasagne toch? Maar zelfs in een weekend heb je niet altijd zin om daar heel lang voor in de keuken te staan. Want zeg nou zelf: meer dan genoeg leuks te doen op je vrije zaterdag. Gelukkig is daar deze ‘lasagne’ van ravioli. Minstens zo lekker én een heel stuk sneller. Je maakt ‘m ook nog eens in een pan dus dat scheelt zelfs weer afwastijd. Zo haal je echt nog meer uit je weekend dus.
> Naar het recept: Lasagne van ravioli in een koekenpan
Zondag
Voor de ultieme shortcuts kan je eigenlijk niet zonder de airfryer. Je maakt er natuurlijk van alles mee en ook dé zondagsknaller: spareribs. En dit is niet zomaar een recept, maar het beste recept van Jamie Oliver.
> Naar het recept: Teriyaki spareribs uit de airfryer
Hier maakt Culy’s Melvin de gefrituurde olijven uit de airfryer à la Jamie Oliver: