Marit Weijs
Marit Weijs Inspiratie 28 feb 2025
Leestijd: 3 minuten

Makkelijk weekmenu 3 t/m 9 maart: lekker gezond

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week in het weekmenu: lekkere én extra gezonde gerechten die je in een handomdraai op tafel hebt staan.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.

Weekmenu voor 3 t/m 9 maart

Maandag

De dag die we allemaal het liefst nog even uitstellen: maandag. Laten we eerlijk zijn, dat weekend gaat elke week opnieuw weer veel te snel voorbij… Dus een simpele, maar ontzettend lekkere én gezonde omelet is de perfecte maandagavondmaaltijd. Deze omelet met champignons is simpelweg al-tijd goed. Lekker met feta en spinazie.

> Naar het recept: omelet met champignons (lekkere koolhydraatarme maaltijd)

Omelet met champignons
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Dinsdag

Een gezond recept hoeft niet ingewikkeld te zijn. Deze heldere paddenstoelensoep met tofu en bosui staat in een handomdraai op tafel en zit bomvol smaak. Licht, voedzaam en precies zo’n kommetje waar je blij van wordt op de dinsdagavond!

> Naar het recept: heldere paddenstoelensoep met tofu, bosui en crispy chili olie

Heldere paddenstoelensoep met tofu
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Woensdag

Vergeet zalmcarpaccio, want deze zalm tataki met knapperige gember en ponzu is nog véél lekkerder. Het is bovendien een indrukwekkend gerecht om te zien, dus ook tof om mee uit te pakken tijdens de feestelijke gelegenheid (een romantisch avondje bijvoorbeeld) of om je woensdag wat op te vrolijken.

> Naar het recept: zalm tataki met knapperige gember en ponzu

Zalm tataki / zalm carpaccio / kerst voorgerecht
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Donderdag

In een filmpje van de geweldige Carla Lalli Music werden we geïnspireerd voor het maken van deze kokoskip. Carla maakt de hare met verse rode peper, wij kiezen hier voor sambal en flink wat limoen. Kies dus vooral je favoriete sambal uit en maak dit kippetje: ‘t zal vast niet de laatste keer zijn. Want dit recept is lekker gezond en binnen slechts 15 minuten klaar. Wat wil je nog meer na een lange donderdag?

> Naar het recept: kokoskip met sambal en limoen

kokoskip met limoen en sambal
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Vrijdag

Visje op de vrijdag? Stel je voor: gepocheerde kabeljauwfilet in een zoete tomatenbouillon, crispy chili-olie eroverheen gedruppeld en een flinke toef groene kruiden (dille en koriander) om het feest af te maken. Dit gerecht willen we elke dag wel eten!

> Naar het recept: kabeljauw in tomatenbouillon met verse kruiden

Vis in tomatenbouillon
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zaterdag

Smaakt je eten flauw? Harissa is zo’n redder in nood die zelfs de saaiste gerechten spannend maakt. Ook in deze kikkererwtenstoof met paprika speelt ‘ie een hoofdrol. Het resultaat is een kruidig gerecht vol warme smaken. Lekker bij polenta of met rijst. En op de zaterdagen vinden wij het heerlijk om lekker gezellig op de bank te zitten, dus dit smaakvolle kommetje kikkererwtenstoof past daar het beste bij!

> Naar het recept: kikkererwtenstoof met paprika, harissa en citroen

Kikkererwtenstoof met harissa en paprika
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zondag

Deze hartverwarmende vegetarische maaltijd is precies waar je zin in hebt op de laatste dag van de week. Stevige kost met rijst en linzen: een super gezond én super lekker knolselderijrecept om van te houden.

> Naar het recept: knolselderijrecept met kruidige rijst en linzen (mejadra)

Knolselderijrecept mejadra
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Bijgerechten voor deze week

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.