Makkelijk weekmenu 24 t/m 30 maart: wereldse gerechten
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F07%2Fkersensambal-6.jpg)
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week in het weekmenu: wereldse gerechten die je in een handomdraai op tafel hebt staan.
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.
Weekmenu voor 24 t/m 30 maart
Maandag
Deze week reizen we iedere dag naar een ander land (in je eigen keuken natuurlijk)! Daarom gaat iedereen aan op deze snelle dandan noodles op de eerste dag van de week.
Dit is een gerecht uit China waarbij noedels worden geserveerd in een pittige saus met kruidig gehakt en gestoomde groente. Klinkt toch onweerstaanbaar?
> Naar het recept: dandan noodles met krachtige bouillon (in 20 minuten klaar!)
Dinsdag
Op de scooter rijden we door naar Italië! Laat het maar aan queen Nigella Lawson over om ons een fantastisch doordeweeks recept aan te raden. Biecht: deze carbonara maakten we de afgelopen tijd vaker dan we willen toegeven. Dit chili crisp carbonara-recept wordt je nieuwe favoriet, en is binnen no-time te maken. Perfect voor na een lange dag!
> Naar het recept: carbonara recept met chili-olie
Woensdag
Indiase gerechten staan vaak lang te pruttelen, maar dit dal-recept is er één om op te slaan voor doordeweeks. Deze rode linzencurry zet je namelijk binnen 30 minuten op tafel!
> Naar het recept: makkelijk dal-recept met rode linzen (snel op tafel!)
Donderdag
Heb je zin in een licht en fris gerecht? Dan is Thaise laab je ticket to foodie paradise. Vrij letterlijk overigens: dit gerecht komt oorspronkelijk uit Laos. Het stikt dan ook van de Aziatische smaken: limoen, citroengras, vissaus, munt en koriander. Je vingers aflikken is een must!
> Naar het recept: laab: kipgehakt in slablaadjes met limoen, munt en citroengras
Vrijdag
Eindelijk weekend! En dat gaan we vieren met een heerlijk, authentiek Spaans gerecht. Echte paella Valenciana is heilig voor Spanjaarden. Het (basis)recept luistert heel nauw en bevat absoluut geen – we herhalen: géén – chorizo. Wat er wel in zit en hoe je het maakt, vind je hier.
> Naar het recept: paella basis recept: Paella Valenciana met kip en saffraan
Zaterdag
Ochazuke is een Japans gerecht waarbij groene thee gebruikt wordt om over rijst heen te gieten. Met die eenvoudige handeling creëer je een soort hartige rijstsoep, die nog lekkerder wordt met zalm en andere toppings. Hoewel het er best spectaculair uitziet, heb je er in feite amper werk aan. Meer tijd over om van je weekend te genieten dus!
> Naar het recept: ochazuke (snelle Japanse rijst met zalm en groene thee)
Zondag
Als je Culy een beetje kent, weet je dat we op zondag graag uitpakken. De voorbereiding voor deze Mexicaanse birria taco’s vergt wat tijd en geduld, maar dan heb je ook wat! Ze zijn ook nog eens het ultieme comfortfood. Deze gebakken taco’s zijn gevuld met sappig rundvlees en gesmolten kaas waarna je ze dipt in een smaakvolle consommé. Geloof ons: na dit recept wil je nooit meer anders.
> Naar het recept: birria taco’s (Mexicaanse taco’s met veel kaas en bouillon)