Marit Weijs
Marit Weijs Inspiratie 14 feb 2025
Leestijd: 3 minuten

Makkelijk weekmenu voor 17 t/m 23 februari: snelle toppers

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week in het weekmenu: snelle en makkelijke gerechten die je in een handomdraai op tafel hebt staan.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.

Weekmenu voor 17 t/m 23 februari

Maandag

Op een maandag hebben wij vaak niet veel zin om een uitgebreide en moeilijke maaltijd te bereiden. Maar dat betekent natuurlijk niet dat het niet hartstikke lekker en speciaal kan zijn. Tallarines verdes is een Peruaans gerecht van spaghetti met een knalgroene saus van spinazie en basilicum. Daarom kun je dit snelle gerecht ook een goedkopere versie van de welbekende pasta pesto noemen. We 🧡 makkelijke recepten op de maandag (en ook nog eens budget-proof…)!

> Naar het recept: spaghetti met spinazie: snelle en knalgroene pasta uit Peru

Tallarines verdes | Spaghetti spinazie | snelle spaghetti
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Dinsdag

Iedereen aan de dandan noodles! Dit gerecht uit China waarbij noedels worden geserveerd in een pittige saus met kruidig gehakt en gestoomde groente is namelijk onweerstaanbaar. Voor deze variant vervangen we de saus door een krachtige bouillon die je onwijs snel op tafel zet. Vooral met dit koude weer kunnen wij éxtra genieten van een kom met smaakvolle, warme noodles. Eet smakelijk! ❤️🍽️

> Naar het recept: Dandan noodles met krachtige bouillon (in 20 minuten klaar!)

Dandan noodles in krachtige bouillon
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Woensdag

Een snelle avondmaaltijd met onwijs veel smaak die gezond én lekker is? Dat is mogelijk met deze makkelijke en klassieke kipkerrie met rijst en sperziebonen, zonder pakjes of zakjes!

> Naar het recept: kipkerrie met rijst en sperziebonen (zonder pakjes of zakjes!)

kipkerrie met rijst en sperziebonen
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Donderdag

Tomaat, salami, mozzarella en oregano: lijken die ingrediënten nou niet verdácht veel op die van een pizza? Nou, dat doen ze. Alleen leggen we ze hier voor één keer niet op een pizzabodem, maar in een kom. Dat wil dus zeggen: geen gedoe met deeg kneden, nul risico op zompig pizzadeeg: deze pizza in een kom is puur comfort en super makkelijk om te maken.

> Naar het recept: pizza in een kom met mozzarella, salami en basilicum

pizza in een kom
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Vrijdag

Zin in pasta, maar dan snel en makkelijk te bereiden, en niet het zoveelste bord carbonara? Deze linguine pasta met (rokerige) aubergine, walnoten en mozzarella is vast precies waar je naar verlangt.

> Naar het recept: pasta (linguine) met aubergine, walnoten en mozzarella

pasta met auberginesaus en walnoten
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zaterdag

Staat er een feestje op de kalender, of wil je gewoon een avondje Netflix kijken op de bank? Maak dan eens deze superlekkere, supersnelle én supermakkerlijke Griekse nachoschotel. Heerlijk met Griekse smaakmakers zoals feta, gyros en tzatziki. Een vrolijk recept met een echte Culy twist– en daar houden we van!😍

> Naar het recept: Grieks geïnspireerde nachoschotel met gyros en tzatziki

Nachoschotel met Griekse twist / Griekse nachoschotel
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zondag

Zondag frietjesdag? Maar dan natuurlijk even nét wat lekkerder, in een echte Culy-stijl met Bánh mi.
Bánh mi zijn die lekkere Vietnamees-Franse broodjes: de perfecte combinatie van zoet, zuur, zout en knapperig. Vervang het brood door zoete aardappelfrietjes en je hebt een avondmaaltijd die ook nog eens tot het genre der superfoods behoort.

> Naar het recept: Bánh mì zoete aardappelfrietjes (op z’n Vietnamees!)

banh mi friet
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.