Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Inspiratie 8 nov 2024
Leestijd: 3 minuten

Makkelijk weekmenu van 11 tot en met 18 november: smakelijk en snel

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. In dit weekmenu staan zeven smakelijke en snelle recepten.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.

Weekmenu van 11 tot en met 18 november: smakelijk en snel

Maandag

Zo, de nieuwe week is begonnen en we starten ‘m gelijk goed met deze heerlijke orzo met spinazie. Orzo, in de volksmond ook wel pastarijst, is de perfecte basis voor een licht maar toch voedzaam diner. Dankzij de combi van verse spinazie, knoflook, chiliboter en een scheutje citroen is dit gerecht een unieke smaakbom. Perfecte aftrap van dit weekmenu op een drukke maandagavond wanneer je snel iets smakelijks op tafel wilt zetten!

Orzo met spinazie, parmezaan en chiliboter | weekmenu
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: orzo met spinazie, parmezaan en chiliboter

Dinsdag

Een Taco Tuesday ook zonder vlees? Waarom niet! Met een blik jonge jackfruit zit je gebakken. Een superhandig ingrediënt. Pulled jackfruit heeft namelijk qua textuur én qua uiterlijk ontzettend veel weg van pulled pork. Zonder dat er ook maar een flintertje vlees aan te pas komt. Op zo’n warme tortilla met een snelle guacamole en een frisse Mexicaanse crema heb je geen moment door dat je een vrucht eet in plaats van varkensvlees.

Taco's met pulled jackfruit in chipotle | weekmenu
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Taco’s met pulled jackfruit, guacamole en chipotle

Woensdag

Als je regelmatig een stukkie zalm bakt en dat eet met rijst, kun je daar met dit recept een kleine draai aan geven. Deze zalm met gochujang (Koreaanse chilipasta) en honing serveren we met kokosrijst en baby paksoi. Makkelijke bereiding, complexe smaken. Zo hebben we het graag op die toch al zo drukke woensdag!

Zalm met gochujang en honing
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Zalm met gochujang, honing, kokosrijst en paksoi

Donderdag

Op donderdag hebben we af en toe net even dat extra zetje naar de vrijdag nodig. Bijna weekend, maar nog net niet helemaal. Daarom trakteren we onszelf in dit weekmenu op een heerlijke shakshuka met een verrassende Indonesische twist. Dit gerecht is perfect voor die momenten waarop je iets wil dat zowel troostend als spannend is. Serveer je shakshuka met een lekker stuk vers brood om in de saus te dippen.

Shakshuka Indo-style
Bron: Melvin Sturm voor Culy

> Naar recept: Shakshuka met Indonesische smaakmakers

Vrijdag

Vrijdag! Weekend! En dus gaan we niet te lang in de keuken staan. Wat zeggen we? Kort! Mand! We maken vandaag een voorraadkast-spaghetti die in tien (!) minuten op tafel staat. Kijk, dát wil je zo na die drukke werkweek. Deze spaghetti met ‘nduja is zo’n gerecht dat je meteen in Italiaanse sferen brengt, die sferen waar je zo naar kunt verlangen na een week achter een bureau onder een systeemplafond.

Spaghetti met nduja en zongedroogde tomaten | weekmenu
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

> Naar recept: Voorraadkast-spaghetti met ‘nduja

Zaterdag

We blijven even in Italiaanse sferen dit weekmenu en maken op zaterdag een makkelijke melanzane alla parmigiana. En ja: een makkelijke! Want hoewel je ons ‘s nachts wakker mag maken voor dit gerecht, bereiden we ‘t niet al te graag. Plakjes aubergine frituren (of grillen) is niet onze grootste hobby. Maar eureka: voor dít makkelijke melanzane-recept hoef je niet te frituren of grillen.

Makkelijke melanzane alla parmigiana
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Makkelijke melanzane alla parmigiana

Zondag

We sluiten het weekmenu deze week af met een soepje. Want dat is ons favoriete zondagsgerecht. We maken graag een extra grote batch zodat we het door de week eventueel nog kunnen lunchen of ‘s avonds kunnen eten als we geen zin hebben om te koken. Deze preisoep met venkel is daar ideaal voor. Hij heeft niet alleen een hartverwarmend mooie kleur, maar ook een hartverwarmend effect op je binnenste. We zouden het bijna soulfood noemen. Kun je soms zo naar verlangen op die dag voor de maandag.

Lekker herfstrecept: preisoep
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Preisoep met venkel, appel en walnoten

Nog meer smakelijke weekmenu’s:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.