Makkelijk weekmenu 10 t/m 16 maart: lekker, gezond en afwisselend
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F11%2FJukut-Urab-3.jpg)
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week in het weekmenu: lekkere én extra gezonde gerechten die je in een handomdraai op tafel hebt staan.
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.
Weekmenu voor 10 t/m 16 maart
Maandag
Als je een trouwe Culy-lezer bent, weet je wellicht dat we op de maandag het liefst niet al te moeilijk willen koken, dus deze heerlijke venkelsoep is daar het perfecte gerecht voor. Wanneer je venkel stooft, wordt ‘ie heerlijk zoet en onweerstaanbaar. Met dit venkelsoepje maskeren we de anijssmaak met frisse sinaasappel en tover je een heerlijk lenterecept op tafel. Want nu de zon weer vaker tevoorschijn komt, laat de lente niet lang meer op zich wachten!
> Naar het recept: fris vega venkelsoepje met sinaasappel
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F05%2FVenkelsoep.jpg)
Dinsdag
Met bloemkool kun je ontzettend veel, en dit recept voor bloemkoolnuggets uit de oven (ofwel een soort luie tempura) is weer zo’n fijne creatieve toepassing. Een pittig sausje met gochujang vol umami, gekookte rijst en een frisse koolsalade. Da’s pas een fijn maaltje voor doordeweeks.
> Naar het recept: krokante bloemkoolnuggets uit de oven (lui tempura)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F02%2FBloemkoolnuggets_vegan_2.jpg)
Woensdag
Een Zweeds broodje bal is een van onze geheime favorieten. Bij ons staan Zweedse balletjes regelmatig op tafel. Maar op een drukke dag midden in de week hebben we niet zo’n zin om veertig balletjes te draaien – en dat zette ons aan het denken… wat kunnen we nog meer met dit gerecht? Zo kwamen we op dit recept: de klassieke Zweedse balletjes omgetoverd tot een Zweeds broodje bal. Lekker met roomsaus en bessenjam.
> Naar het recept: dit broodje bal is een ode aan Zweedse balletjes
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F03%2FZweese_Burger_Zweeds_Broodje_Bal_Zweedse_Balletjes_Burger_Header.jpg)
Donderdag
Deze groentepannenkoek met een snelle dipsaus is de ideale manier om restjes groente op te maken. Deze Koreaanse pannenkoek heet yachaejeon en is krokant, snel klaar en vooral makkelijk om te maken. Ben je al om?
> Naar het recept: Koreaanse pannenkoek: snelle groentepannenkoek met dipsaus
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F05%2FKoreaanse_pannenkoek_2.jpg)
Vrijdag
Italië meets Mexico in deze lasagne met garnalenragù en habanero-olie. Klinkt dat een beetje gek? Op papier misschien wel. Maar het is een van de lekkerste gerechten die we de laatste tijd hebben geprobeerd. Met dank aan Ixta Belfrage!
> Naar het recept: lasagne met garnalenragù en rokerige habanero-olie
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F02%2F6_lasagne-met-garnalenragu.jpg)
Zaterdag
Wie weleens op Bali is geweest, heeft ongetwijfeld jukut urab gegeten. Deze traditionele Indonesische salade vind je zo’n beetje terug bij ieder Balinees-restaurant en zit bomvol kokos en specerijen. Zo krijg je toch een beetje een vakantiegevoel in het weekend!
> Naar het recept: jukut urab (Indonesische salade) met véél kokos en specerijen
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F11%2FJukut-Urab-3.jpg)
Zondag
Wij zijn dól op van die recepten die je praktisch met alles uit je voorraadkast kunt maken. En op de laatste dag van de week pakken we graag nog even helemaal uit! Neem nou deze pasta e fagioli: Italiaanse pasta met bonen en smaakmakers. Echt zo’n gerechtje uit de cucina povera, de Italiaanse armeluiskeuken. Het fijne aan dit gerecht? Het moet misschien lang koken, maar eigenlijk doet de oven al het werk. Heerlijk in al zijn eenvoud.
> Naar het recept: pasta e fagioli (Italiaanse pasta met bonen)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F03%2F3_pasta-e-fagioli.jpg)