De allerlekkerste groenterecepten die je nú wilt maken
Dat groenten fantastisch zijn, hoeven we je niet te vertellen. Er zijn gelukkig zelfs steeds meer groenterestaurants in Nederland! Speciaal voor alle groente-lovers zetten wij onze favoriete groenterecepten op een rijtje. Want in plaats van groente als side dish te zien, kun je jouw maaltijd namelijk ook om de groente laten draaien.
Aubergine met Japanse miso
Het is de all time favourite groente van velen: de aubergine. Als je de smaakvolle en vlezige groente combineert met Japanse misopasta weet je niet wat je proeft. Miso is een dikke pasta die je koopt bij Aziatische supermarkten en bijvoorbeeld bij Marqt. De aubergine neemt de heerlijke smaak van de marinade goed op (vooral als je ‘m van tevoren inkerft). Daarna mag ‘ie de oven in. Strooi er wat sesamzaadjes en lente-ui over en there you go!
Groenterecept: Aubergine met miso
Krokante bloemkool tandoori
Dat je veel kan doen met bloemkool, wisten we al. Maar dit recept is om je vingers bij af te likken: de oer-Hollandse bloemkool met jawel: Indiase tandoori. Het combineren van Westerse gerechten met Oosterse kruiden werkt bijzonder goed. Serveer de bloemkool eventueel met een heerlijk soepje of een salade vooraf voor een complete maaltijd.
Groenterecept: Bloemkool tandoori
Indonesische gado gado
Dit Aziatische groenterecept is niet alleen één van onze favorieten, maar ook die van meesterchef Jamie Oliver. Het smaakvolle gerecht gado gado is niet uit de Indonesische keuken weg te denken. Het recept bestaat uit veel verschillende gestoomde of gekookte groenten en (zelfgemaakte) pindasaus. Die saus schenk je over de groente (en eventueel een gekookt eitje) heen. Heerlijk én simpel.
Dit vind je misschien ook interessant: Wijn bij Aziatisch eten
More veggies!
Na de maaltijd zin in een toetje? Er bestaan zelfs heuse groentetoetjes! Je kunt ze gemakkelijk zelf maken met pompoen, aardappel, bloemkool of avocado. En wist je dat je ook ‘s ochtends groente super makkelijk in je ontbijt kunt verstoppen? Maak bijvoorbeeld hartige pannenkoekjes of courgettebrood.