Megin Kimmijser
Megin Kimmijser Inspiratie Gisteren
Leestijd: 2 minuten

Lekker makkelijk weekmenu voor 30 december t/m 5 januari

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week: lekker makkelijke recepten.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.

Weekmenu voor 30 december t/m 5 januari

Maandag

Wil je binnen 15 minuten een lekkere kom comfortfood op tafel zetten? Maak dan de fijne bowl uit dit weekmenu met krokante rijst met ei en iedereens favoriete Vietnamese saus: nuoc cham.

> Naar het recept: krokante rijst met zachtgekookte eitjes en snelle Vietnamese saus

Rijst met ei
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Dinsdag

Smashed potatoes zijn door hun romige binnenkant en krokante korst onweerstaanbaar. Wij doen er nog een schepje bovenop met deze smashed potatoes met Thaise dressing. Een perfect bijgerecht in dit weekmenu.

> Naar het recept: smashed potatoes met Thaise dressing, koriander en pinda’s

Smashed potatoes met Thaise dressing
Nancy van Batenburg voor Culy

Woensdag

Pompoen roosteren hoort natuurlijk helemaal bij de herfst en winter. Je kunt de (meestal) oranje vrucht op duizend-en-een manieren gebruiken. Wat dacht je van deze gevulde taco’s met pittige salsa macha?

> Naar het recept: taco’s met geroosterde pompoen en pittige salsa macha

taco met geroosterde pompen en salsa macha
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Donderdag

Voor wie nog geen potjes ‘nduja in de voorraadkast heeft staan: ren alsjeblieft nu naar de supermarkt om er een paar te halen. Want deze pittige smeerbare worst is onze beste vriend in de keuken. Zo ook in deze spaghetti met ‘nduja in dit weekmenu, die we in 10 minuten op tafel zetten met maar 8 ingrediënten.

> Naar het recept: voorraadkast-spaghetti met ‘nduja (in 10 minuten op tafel)

Spaghetti met nduja en zongedroogde tomaten | weekmenu
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Vrijdag

Shakshuka maken is gelukkig niet zo moeilijk. Misschien is het daarom wel één van onze lievelingsgerechten. In dit weekmenu-recept geven we ‘m een Indo-twist zodat ‘ie nóg lekkerder wordt.

> Naar het recept: shakshuka maken met Indonesische smaakmakers

Shakshuka Indo-style
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Zaterdag

Een pita gevuld met geroosterde bloemkool uit de oven en een frisse salade gemaakt van de bladeren van de kool? Wij vinden het heerlijk. Dit is een weekmenu-recept dat je nog veel vaker gaat maken.

> Naar het recept: pita met geroosterde bloemkool uit de oven (no-waste recept!)

pita bloemkool en kikkererwten
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Zondag

Melanzane alla parmigiana: je mag ons er ‘s nachts voor wakker maken. Als we het maar niet zelf hoeven te bereiden, want plakjes aubergine frituren (of grillen) is niet onze grootste hobby. Maar eureka: voor dít makkelijke weekmenu-recept hoef je niet te frituren of grillen.

> Naar het recept: makkelijke melanzane alla parmigiana

Makkelijke melanzane alla parmigiana
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.