Video: zo wordt de langoustine frikandel van Taiko x FEBO gemaakt
Speciaal voor Hotelnacht 2019 ontwikkelde toprestaurant Taiko een aantal luxe snacks voor FEBO. We mochten ze onlangs alvast voorproeven en hebben de langoustine frikandel gekroond tot onze favoriet. Je kunt ‘m op 19 en 20 januari bestellen bij Tunes Bar in Amsterdam, maar hoe wordt deze luxe snack eigenlijk gemaakt? Find out…
Paradepaardje van Taiko x FEBO
Afgelopen week konden we de langoustine frikandel van Taiko x FEBO al voorproeven bij de FEBO aan het Stationsplein in Amsterdam. En dat ging natuurlijk op z’n FEBO’s: uit de muur.
Lekker nuchter dus, máár deze frikandel is een echt paradepaardje. Zo is ‘ie versierd met eetbaar bladgoud, jelly cubes van Ketel One wodka, curry, saffraan-mayonaise en kaviaar.
Hoe wordt de langoustine frikandel gemaakt?
In onderstaande video laat Hugo Engels – Chef de Cuisine bij Taiko in Amsterdam – zien hoe de luxe frikandel wordt gemaakt. Voor de snacks worden langoustines gemengd met garnalen (“Anders zou de textuur te zacht worden”, aldus Hugo) en samen met panko, shichimi togarashi, gemalen korianderzaad, bisque van langoustine en eiwit vermalen.
Van dat mengsel spuit hij een lange worst, die hij stevig oprolt met plasticfolie. Die megalange frikandel wordt vervolgens gestoomd. Na het stomen wordt ‘ie in nette stukken gesneden. Ze snijden de frikandellen over de lengte nog een beetje in, daarna gaan ze in de frituur, op 180 graden.
Oester-frikandel
De langoustine frikandel wordt opgediend met saffraan-mayonaise en groene curry. En de uitjes? Die worden voor dit luxe exemplaar vervangen door blokjes gelei van Ketel One wodka. Dan nog kaviaar, koriander cress en eetbaar bladgoud.
Mocht je geen genoeg kunnen krijgen van al die luxe frikandellen: Tunes Bar serveert ook nog een Wagyu frikandel en een oester-frikandel…
Meer frikandellen:
- Hét recept voor de favoriete frikandel van Guus Meeuwis
- Video: Yvette van Boven maakt een homemade frikandel