Kruiden bij vis: dit zijn heerlijke combinaties
Kruiden bij vis: welke combineren nu lekker? Die vraag krijgen we vaak in de Culy-mailbox. Want ben je dol op vis, maar ben je wel een beetje klaar met het standaard mootje zalm uit de koekenpan of witvis uit de oven? Dan is het time to spice it up!
Deze kruiden zijn altijd goed bij vis:
– Dille
– Peterselie
– Tijm
– Kervel
– Oregano
– Dragon
Vergeet uiteraard ook niet andere smaakmakers zoals ui, citroen, knoflook en witte wijn. Bak je de vis in de oven? Verpak het dan losjes in aluminiumfolie (zodat de vis als het ware kan stomen) en breng op smaak met bovenstaande kruiden, een scheutje witte wijn en olijfolie, dunne plakjes ui, citroen en knoflook.
Voor een Aziatische twist:
– Koriander
– Gemberpoeder (djahé)
– Citroengras
– Kerrie
– Vadouvan
Maak het geheel nog spannender met limoenrasp- of sap, sojasaus, rode peper en sesamolie of -zaadjes.
Voor een Mediterrane twist:
– Provençaalse kruidenmix
– Salie (lekker om mee te bakken in de boter)
– Basilicum (gedroogd of vers)
– Venkelzaad
– Piment
Voor een Midden-Oosterse twist:
Voor een Arabische twist:
– Saffraan
– Kurkuma
– Ras el hanout
En denk aan extra smaakmakers als rozijntjes, honing, olijven, citroen en noten zoals amandelen en pistachenoten.
Onze favoriete visrecepten:
Klik op de afbeeldingen om naar de recepten te gaan.
Witlofschuitjes met rivierkreeftjes, grapefruit en avocado
De ultieme vismarinade à la Nobu
Makkelijke makreelmousse
Thaise Tom Yum Kung soep
Koreaanse hartige pannenkoek met vis
Coquilles met doperwtenpuree, citrus en verse tuinkruiden
Vistaco’s met een salsa van kiwi, limoen en peper van Jamie Oliver
Bouillabaisse
Mosselen met chorizo en peterselie