Redactie
Redactie Inspiratie 12 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Kruiden bij vis: dit zijn heerlijke combinaties

Kruiden bij vis: welke combineren nu lekker? Die vraag krijgen we vaak in de Culy-mailbox. Want ben je dol op vis, maar ben je wel een beetje klaar met het standaard mootje zalm uit de koekenpan of witvis uit de oven? Dan is het time to spice it up!

Deze kruiden zijn altijd goed bij vis:

– Dille
– Peterselie
– Tijm
– Kervel
– Oregano
– Dragon

Vergeet uiteraard ook niet andere smaakmakers zoals ui, citroen, knoflook en witte wijn. Bak je de vis in de oven? Verpak het dan losjes in aluminiumfolie (zodat de vis als het ware kan stomen) en breng op smaak met bovenstaande kruiden, een scheutje witte wijn en olijfolie, dunne plakjes ui, citroen en knoflook.

Voor een Aziatische twist:

– Koriander
– Gemberpoeder (djahé)
– Citroengras
– Kerrie
– Vadouvan

Maak het geheel nog spannender met limoenrasp- of sap, sojasaus, rode peper en sesamolie of -zaadjes.

Voor een Mediterrane twist:

– Provençaalse kruidenmix
– Salie (lekker om mee te bakken in de boter)
– Basilicum (gedroogd of vers)
– Venkelzaad
– Piment

Voor een Midden-Oosterse twist:

– Za’atar
– Sumac

Voor een Arabische twist:

– Saffraan
– Kurkuma
– Ras el hanout

En denk aan extra smaakmakers als rozijntjes, honing, olijven, citroen en noten zoals amandelen en pistachenoten.

Onze favoriete visrecepten:

Klik op de afbeeldingen om naar de recepten te gaan.

Witlofschuitjes met rivierkreeftjes, grapefruit en avocado

Witlofschuitjes met rivierkreeft en avocado
Culy.nl

De ultieme vismarinade à la Nobu

Vis met miso

Makkelijke makreelmousse

makreelmousse
Culy.nl

Thaise Tom Yum Kung soep

Koreaanse hartige pannenkoek met vis

Coquilles met doperwtenpuree, citrus en verse tuinkruiden

coquilles met doperwtenpuree

Vistaco’s met een salsa van kiwi, limoen en peper van Jamie Oliver

vistaco's
Jamie Oliver

Bouillabaisse

bouillabaisse met saffraan

Mosselen met chorizo en peterselie

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.