De leukste kookboeken om cadeau te doen met de feestdagen (deel 2)
Kookboeken zijn wat ons betreft het állerbeste cadeau om te geven (en te krijgen!) tijdens de feestdagen. En wat een selectie ligt er dit jaar weer in de Nederlandse boekhandels! Wij maakten daarom onze eigen selectie met de leukste kookboeken om cadeau te doen (of op je verlanglijstje te zetten) voor Kerstmis. Vandaag deel 2 van de lijst!
Deel 1 gemist? Ontdek meer leuke kookboeken om cadeau te doen met de feestdagen!
De grote oven van Van Boven van Yvette van Boven
Yvette van Boven kan toveren met haar oven. Ze maakt wekelijks de lekkerste ovenrecepten voor Volkskrant Magazine, die al twee keer eerder werden gebundeld. De grote oven van Van Boven is het derde deel in de reeks, met 90 nieuwste en leukste recepten van Yvette. Allemaal goed te doen en behoorlijk foolproof.
Maak bijvoorbeeld troostrijke gehaktballen, smokey pompoen en papajasalade, vega enchiladas en pinda-amandelkoeken. Ook leuk: het boek is ingedeeld op maand, dus je kookt altijd lekker met de seizoenen mee.
Kookbijbel van Niki Segnit
Wij kunnen niet leven zonder Smaakbijbel van Niki Segnit. Dit klinkt misschien als een hysterisch statement, maar het is waar: de Smaakbijbel van Niki heeft diverse recepten op Culy geïnitieerd, geïnspireerd en gered.
Waar ze in haar eerste boek voedselbelevingen analyseert en tips geeft voor de ultieme smaakcombinaties, onderzoekt ze in haar tweede boek voedselbereidingen. Of, zoals Yotam Ottolenghi schrijft in zijn voorwoord in het boek: “ze schept orde in de kookchaos door de dwarsverbanden bloot te leggen tussen de ene kooktechniek en de andere, en tussen het ene gerecht en het andere. Ik moet toegeven dat ik, als kookschrijver, behoorlijk jaloers ben op deze prestatie. ”
de Alleseter – Joël Broekaert
Joël Broekaert is één van de allerbeste culinair journalisten van Nederland en zijn boek mag dan ook niet in je boekenkast ontbreken. de Alleseter verscheen vorig jaar nét voor de feestdagen en het heeft ons een heerlijke kerstvakantie bezorgd.
Joël duikt in razend interessante kwesties voor de foodie, zoals: waarom we eigenlijk ganzeneieren zouden moeten eten, waarom vierseizoenenpeper heet zoals heet en waarom vissaus zo verslavend lekker is. In 74 essays loodst hij je door het culinaire landschap. Een boek waar je nóg meer liefde voor eten van krijgt.
Winter BBQ – Jord Althuizen
Leuk cadeau voor je vader, zwager of broer (of natuurlijk voor de vrouwen in je leven die ook van barbecuën houden – bbq is voor iedereen!): Winter BBQ van Jord Althuizen. In dit boek laat de barbecuekoning (en oprichter van Smokey Goodness) je zien hoe verrassend barbecuën in de winter – en zelfs voor het kerstdiner – kan zijn.
Maak met dit boek een Pineapple-honey glazed ham van de barbecue (te gek voor de feestdagen!), vegetarische roasted truffel-notencourgettes, of een te gekke Racletteburger (met héél veel gesmolten kaas).
Zondag – The Holy Kauw Company
Met dit kookboek maak je iederéén gelukkig. Ook de mensen die misschien liever bladeren dan koken, want dit boek is naast een lust voor de maag ook een lust voor het oog. Mireille en Arno van The Holy Kauw Company schreven eerder ook al zo’n leuk boek vol met lekkere drankjes: Limonade.
Met hun nieuwste boek Zondag storten ze zich op de fijnste dag van de week. Typisch zo’n dag waarop je een taart bakt, soep trekt of juist languit op de bank ligt met je snelle tv-dinner. In Zondag – Eten & koken op de fijnste dag van de week delen ze hun állerbeste recepten voor een perfecte zondag. Van een stevig (kater)ontbijt tot aan gamba’s in Pernod of een goeie quiche.
Jamie Kookt Italië – Jamie Oliver
Voor Jamie Kookt Italië reisde Jamie kriskras door Italië. Van de bergen naar de eilanden, van oost naar west, van noord naar zuid en door zomer en winter. Het leverde een collectie heerlijke authentieke Italiaanse recepten op. Zowel snelle gerechten voor doordeweeks als slow food om in het weekend te koken. Allemaal met de bekende Jamie twist.
Everybody loves Jamie, daarom is dit kookboek ook zo’n topcadeau. Met recepten als Gianduja – de originele nutella, Paddenstoelensoep met brood en Limoncello-tiramisu met kersen en witte chocolade. Je likt je vingers erbij af.
When Culy met Jamie:
Culy spreekt Jamie Oliver over zijn nieuwste boek: Jamie Kookt Italië