Koken met de seizoensgroenten in het weekmenu van 3 t/m 9 oktober
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week pakken we de seizoensgroenten van oktober erbij. Want koken in ‘t seizoen is niet alleen extra lekker, het is ook nog eens goedkoper én duurzamer.
> Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!
Koken met seizoensgroenten in het weekmenu van 3 t/m 10 oktober
Aan de slag met aardappelen, bloemkool, andijvie en nog meer heerlijks!
Maandag
Als er iets is waar we als Nederlanders met z’n allen goed trots op mogen zijn, dan zijn ‘t onze piepers wel. Hoe je ze ook bereidt, het is gewoon altijd goed. Zo ook bij deze traybake waarin we de aardappelen dit weekmenu combineren met braadworst en een snelle rode kool-pickle. Makkelijk, herfstig en alles wat je wil na die eerste werkdag aan ‘t begin van de week.
> Naar recept: Traybake met geroosterde aardappelen, braadworst en snelle rode kool pickle
Dinsdag
We kunnen het niet ontkennen, maar we denken bij bloemkool nog iets te vaak aan weeïge ziekenhuismaaltijden waar ‘t bijna een papje is. De bloemkool heeft nu eenmaal geen sexy imago, al moeten we zeggen dat ‘ie zichzelf wel steeds beter op de kaart zet. In deze pasta doet de bloemkool het ook érg goed. Wij combineren ‘m met walnoten en zijn dan senang, maar je kunt er natuurlijk nog andere ingrediënten die je hebt liggen, doorheen roeren.
> Naar recept: Pasta met bloemkool en walnoten
Woensdag
De dagen worden weer koeler en korter en als de herfst zijn intrede maakt, weten wij niet hoe gauw we de stamppotten weer op het menu mogen zetten. Daarom moest en zou er in dit weekmenu een fantastisch stamppotrecept aan te pas komen. En dat is gelukt! Deze andijviestamppot met zoete aardappel en chorizokruim is een variatie op de klassieker, maar dan net even iets spannender.
> Naar recept: Andijviestamppot met zoete aardappel en krokant chorizokruim
Donderdag
Omdat een traybake het gewoon altijd goed doet, gooien we er voor dit weekmenu gewoon nog eentje in. En wel een extravagante variant met pastinaak. Zo’n seizoensgroente waar je vaak met een boog omheen loopt, want wat moet je er nu eigenlijk mee? Wel: deze traybake met krieltjes, spek, pastinaak en oesterzwammen op tafel zetten!
> Naar recept: Herfstige traybake met krieltjes, spek, pastinaak en oesterzwam
Vrijdag
Als er één ingrediënt elke herfst opnieuw in de prijzen valt, zijn het de pompoenen wel. Ze sieren nu eenmaal elke herfstmaaltijd op een heel charmante manier. Wat dacht je van dit recept, waarin we de pompoen roosteren en daarna combineren met crispy chili-olie en burrata. Wist je trouwens dat je burrata prima zelf (!) kunt maken?
> Naar recept: Geroosterde pompoen met burrata en crispy chili-olie
Zaterdag
Ook radijzen zijn in het seizoen. En hoewel je misschien zo één, twee, drie niet weet hoe je deze knalroze bommetjes kunt verwerken in je maaltijd en weekmenu, doen ze het uitstekend. In dit recept combineren we ze met een heerlijk kippetje uit de oven en andere extravagante ingrediënten en specerijen zoals regenboogwortels en sumak. Als dat geen feest wordt!
> Naar recept: Kip uit de oven met sumac, radijs en rode ui
Zondag
Zodra de spinazie in ‘t seizoen is, moet je er als de kippen bij zijn. Dit is namelijk zo’n product waarbij je écht verschil proeft in de smaak. Maak er bijvoorbeeld deze heerlijke spinazietaart van. Een prima afsluiter van je weekmenu (want lekker makkelijk ook) én zeker als je een stukkie overhoudt, een perfect begin van een nieuwe week!
> Naar recept: Spinazietaart met geitenkaas