Koken met edamame boontjes: wat zijn lekkere combo’s?
Edamame boontjes: onmisbaar bij een goede sushi-avond en stiekem ook overheerlijk in combinatie met andere ingrediënten. Haal ze daarom zelf een keer in huis en combineer ze met de lekkerste ingrediënten! Dit zijn onze favoriete combo’s.
Allereerst: wat is het precies? Edamame zijn gekookte jonge, onrijpe sojaboontjes in de peul. Het is een typisch gerecht voor zowel de Japanse als Chinese en Hawaiaanse keuken en wordt meestal geserveerd met veel zout.
Naast dat ze heerlijk als bijgerechtje zijn om je smaakpapillen wat rust te geven, zijn de boontjes rijk aan koolhydraten, proteïnen, vezels en essentiële voedingsstoffen als vitamine K.
Favoriete combinaties
– Dubbel gedopt gesmoord met een beetje roomboter en sojasaus
– Als basis voor een heerlijke dip met koriander en avocado
– Door een sushi maaltijdsalade
– Als pesto met boerenkool, Parmezaan en edamame
– Door een groene salade met groene asperges, bimi en een soja- of teriyakidressing
– Als vegetarisch bijgerecht met witte (en bruine) rijst, verse bosuitjes en je favoriete Aziatische smaakmakers
– Geroosterd als gezonde snack
– Door een soep!
– Gekookt met veel zout bij.. Homemade sushi!