Koken met blauwe kaas: de lekkerste recepten
Roquefort, gorgonzola en andere soorten blauwe kaas zijn ook superlekker buiten de kaasplank om. Dat zoetige, notige van deze kaassoort is soms namelijk nét wat een gerechtje nodig heeft. Zin om te koken met blauwe kaas? Wij delen onze 10 favoriete recepten.
Klik op de foto’s voor de bijbehorende recepten.
Goed gevulde vegetarische groentetaart
Hier wil je meteen induiken met mes en vork!
BLT salade met krokant gebakken kip
Omdat er niks boven krokante kip gaat. En blauwe kaas.
Pappardelle met bloemkool en gorgonzola
Deze combinatie schrééuwt gewoon comfort food.
Linzen met tomaten en gorgonzola à la Ottolenghi
Gezond en bomvol smaak, zoals Ottolenghi dat zo goed kan.
Lasagne met vier soorten kaas, van Janny
Laat het maar aan Janny over om de lasagne der lasagnes te bedenken, met gorgonzola, ricotta, mozzarella en parmezaanse kaas.
Peren in bladerdeeg met walnoten en blauwe kaas
Zoet en hartig tegelijk: goddelijke warme peren in een jasje van bladerdeeg.
Winterse salade met blauwe kaas, gebakken peer en walnoten
Voor als je tussen alle zware winterkost door eens iets lichters wil.
Pastaschelpen gevuld met gorgonzola en walnootkruim
Een feestje op je bord en in je mond!
Echt winters: gestoofde kalfswangen met hutspot
De gevulde uien met gorgonzola maken dit gerecht helemaal af.
Ottolenghi’s baba ghanoush met courgette en Roquefort
Een onweerstaanbaar lekkere dip, die je oplepelt met pita of ander lekker brood.