Dit is waarom je eens zure room zou moeten toevoegen aan je salted caramel
Wij zullen vast niet de enige foodies op aarde zijn die gek zijn op zure room. Het is lekker bij Mexicaans eten, borrelhapjes en sauzen. Maar dus óók door je karamelsaus. Of beter nog: je salted caramel.
Deze tip is ultra handig voor als je toevallig nog een beetje zure room over hebt en je niet weet wat je ermee moet doen (want weggooien is natuurlijk zonde). Dus stay tuned, dit wil je echt eens proberen.
Ook interessant: Zo maak je vegan salted caramel
Goede balanshouder
De smaak van zure room zorgt namelijk voor een zekere frisheid in je karamelsaus. Soms is een klassieke zoete karamel juist heel lekker, bijvoorbeeld bij popcorn. Maar de zure room is extra lekker om toe te voegen wanneer je een mierzoet toetje hebt. Zo ontstaat er een mooie balans tussen fris en zoet. De zure room geeft ook een lekkere creamy textuur aan je karamelsaus.
Bij de salted caramel wordt de zure room een extra bijzonder component. Zo krijg je een echte smaaksensatie.
Hoe doe je het dan?
Voeg de zure room aan je karamelsaus toe samen met de slagroom (als je die gebruikt). Als je eerst begint met suiker smelten, voeg de zure room dan toe als je suiker gesmolten is. Piece of cake!
Meer over karamel:
- Wait, what? Er bestaat zoiets als vissaus karamel
- Snelle crêpes met salted caramel (een makkelijk dessert!)
- Video: zo maak je vloeibare karameltaartjes