Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Kooktips 29 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Zo maak je worstenbroodjes zelf nóg lekkerder

Je hoeft geen Brabantse te zijn om de troostrijke smaak van worstenbroodjes te kunnen waarderen. Zijn er geen lekkere te koop bij jou in de buurt? Dan maak je ze toch gewoon zelf? En met deze tips maak je worstenbroodjes zelf nóg lekkerder:

Nog even goed om te weten vooraf: er is niet echt een short cut naar het deeg van worstenbroodjes. Dat zul je dus echt zelf moeten maken (geen paniek, we leggen je hieronder bij tip 1 uit hoe je dat doet). Gebruik voor het deeg bloem, gist, melk, zout, boter en suiker. En natuurlijk losgeklopt ei om ze mee af te strijken.

En met deze tips maak je ze nóg lekkerder:

1. Neem het aan van de meesterbakker

Wil je echt goed beslagen ten ijs (of ten worst, in dit geval) komen, dan laat je je leiden door de meesterbakker. Robèrt van Beckhoven leerde ons zijn recept voor de lekkerste worstenbroodjes. Check het in onderstaande video.

2. Gebruik écht lekkere worst

Gebruik écht lekkere, kant-en-klare worsten met veel smaak. Yvette van Boven is fan van de verse worst van Brandt & Levie en wij ook. Ze zijn er in smaken als venkelzaad met rode wijn, pompoen & hazelnoot of citroen en tijm. Knijp het worstvlees uit het velletje en je hebt heerlijke vulling voor je broodjes.

3. Vegetarische worstenbroodjes

Wil je een vegetarische versie maken? Gebruik dan het vegetarische gehakt van de Vegetarische slager en breng het op smaak met wat je maar lekker vindt.

4. Worstenbroodjes met appel

De Britten zijn gek op de combinatie worstjes + appel. Zo kun je op veel plekken in Engeland verse worst kopen, waar appel in zit. Meng voor lekkere frisse worstenbroodjes 400 gram gehakt met 1 fijngesneden appel en 6 eetlepels appelmoes en een flinke eetlepel mosterd.

Efteling eten worstenbroodjes
Nancy van Batenburg voor Culy

5. Venkel

Nog zo’n held met worst: venkel. Venkelzaad, maar ook verse venkel. Gewoon in hele kleine blokjes snijden, kort bakken en mengen met het gehakt. Het geeft je broodjes een heerlijk zoete, anijsachtige smaak.

6. Geef ze wat pit

Hou je wel van pittig? Geef de broodjes wat pit door ze te mengen met fijngesneden chilipeper of een schep sambal. Of maak deze spicy worstenbroodjes van Jamie Oliver, met currypasta en gember.

7. Gebruik kaas

Lekkerrr: meng het gehakt voor je worstenbroodjes met wat pittige geraspte kaas.

worstenbroodjes
Culy.nl

8. Cherry on top

De kers op je worstenbroodje (figuurlijk dan…): wat sesamzaadjes of gedroogde kruiden. Gebruik geen verse kruiden, want die verpulveren in de hete oven. Maar een beetje gedroogde tijm, oregano of venkelzaadjes werkt prima.

9. Worstenbroodjes met spek

Het is de grote favoriet van Roy Donders, maar jij lust ze ook: worstenbroodjes met spek. Leg gewoon een plakje (katen)spek bovenop de broodjes voordat je ze bakt in de hete oven.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.