Met deze tip voorkom je dat je spareribs taai worden
Of je ze nou op de barbecue gooit, in de slowcooker of in de oven: zelf spareribs bereiden is een kookklusje dat veel voldoening geeft. Heb je dit weleens gedaan en ontdekt dat je spareribs taai worden? Volg dan deze tip op.
Spareribs taai?
Wat veel mensen nog weleens vergeten, is dat je spareribs het beste kunt ontvliezen. Aan de holle kant van de ribs zit namelijk nog een membraan: een stukje buikvlies.
Haal je dit vlies weg voordat je je spareribs gaat bereiden, dan kunnen rubs en marinades beter intrekken en voorkom je dat de spareribs taai worden. Het maakt ze kortom malser én lekkerder. Alle reden dus om toch even dat vlies te verwijderen.
> Ook handig: thuis spareribs maken
Zo moet je spareribs ontvliezen
Spareribs ontvliezen is gelukkig helemaal niet moeilijk om te doen. Je steekt een scherp voorwerp, zoals een mesje of een grillpen, onder het vlies en je trekt het er zo af. Eventueel kun je een stukje keukenpapier gebruiken voor meer grip.
In onderstaande video zie je hoe een slager spareribs razendsnel ontdoet van hun vlies:
De lekkerste recepten voor spareribs:
- Zoetzure spareribs van de barbecue
- Mexicaanse spareribs met watermeloen
- Culy Homemade: spareribs uit de slowcooker met pittige barbecuesaus