Dit is onze favoriete (en de beste!) manier om popcorn te maken
Zelf popcorn kunnen maken is dé skill waarmee je plotselinge snack attacks te lijf gaat. Maar hoe maak je de beste popcorn? Wij geloven dat we nu de ultieme methode hebben gevonden. Als je deze manier hebt getest, wil je niet anders meer.
Hoe maak je popcorn?
Geloof ons als we zeggen dat we in ons leven héél vaak popcorn hebben gemaakt. En dus heel veel verschillende manieren hebben uitgetest om de beste popcorn te maken. In een koekenpan met deksel. Of juist met aluminumfolie eroverheen gespannen, waar je dan gaatjes in moet prikken. We hebben zelfs weleens een popcornmachine aangeschaft (geen aanrader).
Toch was (zoals gezegd) niet alles een succes. Soms troffen we érg veel ongepofte maiskorrels aan. Verbrande popcorn zelfs. En we hebben ook weleens te kampen gehad met vochtige, taaie popcorn. Maar gelukkig: inmiddels hebben we de ultieme manier gevonden om popcorn te maken.
De beste manier om popcorn te maken
Van Bon Appétit-redacteur Carla Lalli Music leerden we dat je popcorn het beste kunt maken in een hoge pan, liefst met een zware bodem. Gebruik drie eetlepels olie (olijfolie, zonnebloemolie, koolzaadolie of arachideolie: dat is aan jou) op 85 gram popcorn mais.
Zet het vuur op middelhoog en roer alle korrels goed door de olie. Zodra de mais begint te sissen, leg je de deksel op de pan en zet je het vuur hoger. Als het goed is, ga je poppende geluiden horen. Het is belangrijk dat je ondertussen even goed met de pan schudt. Wanneer je lange periodes van stilte hoort tussen de poppende geluiden, zet je het vuur uit. Daarna schep je de popcorn uit de pan.
Popcorn met Doritos-smaak
Wil je je popcorn kruiden met een beetje zout? Hussel dan meteen 60 ml olijfolie door de popcorn en bestrooi met het zout. Het zout blijft dan lekker plakken aan je popcorn en dat is precies wat je wil.
Carla heeft ook nog een briljante kruidenmix bedacht voor haar ultieme popcorn recept. Ze mengt daarvoor 1 eetlepel Aleppo peper (of gedroogde chili), 1/5 theelepel zout en 2 eetlepels edelgist door elkaar. Edelgist is ook wel bekend als vegan vervanger van kaas. Omdat het een poeder is, werkt het perfect op popcorn. Deze kruidenmix geeft een Doritos-achtige smaak aan je popcorn. Wij willen inmiddels niet anders meer.
Koken met popcorn
Wist je dat je ook heel goed kunt koken met popcorn? Strooi je zelfgemaakte popcorn bijvoorbeeld over taco’s met geroosterde mais, vegetarische chili blanco of een garnalen ceviche. Ook lekker op cheesecake mousse met salted caramel!