Zo kook je Het Perfecte Ei van sterrenchef Moshik Roth voor Pasen
Ze vliegen er weer doorheen met Pasen, die zachtgekookte eitjes. Maar hoe lang moet je eieren ook alweer koken, voor een mooi zachtgekookt ei? Sterrenchef Moshik Roth van &moshik Restaurant in Amsterdam geeft je eenmalig zijn recept voor Het Perfecte Ei.
Moshik: “Het perfecte ei is een ei dat alle eigenschappen van een ei heeft; een perfecte eivorm, kleur, eigeel en eiwit. Het perfecte ei heef ook de perfecte smaak, temperatuur en textuur. Een ei is perfect wanneer je het op het juiste moment eet, met het juiste gezelschap, op de ultieme locatie. Kortom, het perfecte ei komt precies overeen met uw eigen exacte voorkeuren en meningen over een ei.”
Ook interessant: Wat je altijd al wilde weten: dit is het verschil tussen bruine en witte eieren (naast de kleur!)
Het perfecte ei koken
Tweesterrenchef moshik Roth van het Michelin restaurant &moshik, staat bekend om zijn signature dish ‘Het Perfecte Ei’. Naast dat hij zijn gerecht keer op keer een culinaire twist geeft, weet hij ook dat het maken van een ei zo eenvoudig niet is. En nu de Paasdagen voor de deur staan, deelt hij graag het recept voor ‘Het Perfecte Ei’ eenmalig met iedereen:
- Doe de eieren in een pan kokend water met een scheutje natuurazijn voor 4 minuten en 30 seconden.
- Maak ondertussen een bak ijswater klaar.
- Haal de eieren uit de pan en laat ze een minuut in de bak ijswater liggen.
En nu snel de keuken in en proberen maar…
- Klassiek paasontbijtje: zachtgekookte eieren met broodsoldaatjes
- Trend: steeds meer restaurants serveren luxe gevulde eieren