Handig: dit is de beste manier om je boter zacht te krijgen
Voor heel veel recepten heb je boter in zachte vorm nodig. Nou zijn er een hoop manieren om dit voor elkaar te krijgen, maar blijkbaar is er een hack die het allerbeste je boter zacht maakt. Wij delen het met je!
Voor het bakken van bijvoorbeeld cake en koekjes moet je boter zacht zijn. Thekitchn.com testte alle manieren voor het zacht maken van boter. Uit deze test kwam een onverwachte winnaar. En bonus: deze manier is snel én makkelijk.
Ook interessant: Dit is waarom je een beetje yoghurt door je boter zou moeten roeren
Zachte boter? Dit is dus dé manier
And the winner is… de deegroller! Ja, echt. De boter plat slaan met een deegroller schijnt de meest snelle en effectieve manier te zijn om je boter zacht te krijgen.
Daarnaast zorgt deze techniek er ook voor dat je boter op precies de goede temperatuur is. De perfecte zachte boter heeft namelijk een temperatuur tussen de 18 en de 19 graden.
Zo doe je het
Deze manier is ontzettend simpel om uit te voeren. Doe de boter tussen wat vershoudfolie en leg op een koele ondergrond. Nu volgt het leuke gedeelte: maak je boter zacht en plat door er met een deegroller op te slaan. Draai de boter vervolgens om en sla totdat deze ongeveer 2 cm dik is.
Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is het vershoudfolie eraf halen. En je kunt weer verder met je recept!
Lekker met boter
- Bijzondere borrelboter met tahin
- Feestelijke blondies met discopdip en bruine boter
- Frisse boterkoek met frambozen