Een kleurrijk weekmenu van 5 t/m 11 september: de zomer bijna voorbij
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Wat was ‘ie zonnig, deze zomer. In deze laatste weken van het seizoen halen we daarom de zon nog even in huis met 7 gerechten die van je bord af stralen. Een kleurrijk weekmenu dus, voor 5 t/m 11 september.
> Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!
Een kleurrijk weekmenu van 5 t/m 11 september
We weten allemaal: eten wordt nog leuker en lekkerder wanneer het er een beetje smakelijk uit ziet. En laat de zomer daar nou net een mooi seizoen voor zijn.
Maandag
Er zijn van die ingrediënten die elk gerecht instant een vrolijke look geven. Zo zorgen granaatappelpitten en rode kool voor opvallende kleuren paars en roze, én zijn ze ook nog ‘s – niet geheel onbelangrijk – erg lekker. De inspiratie voor deze rijstsalade vond Culy’s Winnie in Indiase hoek. We kunnen alvast verklappen: het is niet alleen één groot feest op het gebied van kleur, maar ook op die van smaak en structuur.
> Naar recept: Culy Homemade: rode rijstsalade met granaatappel en krokante kikkererwten
Dinsdag
Stoofvlees op warme dagen? Jazeker, al helemaal in dit kleurrijke weekmenu. In Mexico struikel je dan ook over de taco stands, waarbij de ene nóg lekkerder is dan de ander. Taco’s met barbacao zijn misschien wel onze favoriet: stoofvlees met lekker veel limoen en chipotle. Al helemaal kleurrijk in combinatie met ananas en ingelegde ui.
> Naar recept: Culy Homemade: taco’s met (Mexicaanse) barbacoa en ananas
Woensdag
Summer rolls mogen dan populair en lekker zijn, al dat rollen vergt ook een hoop tijd en aandacht. Dat moet ook anders – en vooral sneller – kunnen, dachten wij. En voilà: de summer roll salade was geboren. Is ‘ie voor jou iets te licht? Voeg dan – net als in de summer roll OG – lekker wat rijstvermicelli toe.
> Naar recept: Culy Homemade: snelle summer roll salade
Donderdag
Kip met aardappelen en groen, wie houdt er niet van? Deze variant hebben we gevlinderd: een eenvoudige techniek die naast erg lekker ook nog eens tijdbesparend is. Het resultaat: een kleurrijk palet op je bord en een stel tevreden gasten die aan tafel schuiven. Ook erg lekker met wat mayo trouwens.
> Naar recept: Culy Homemade: krokante gebraden kip met lentegroenten
Vrijdag
Einde van de werkweek, grote kans dat er weinig puf is om te koken. Dat neemt niet weg dat de behoefte aan lekker eten wél aanwezig is. In de categorie kleurrijk hebben we daarom een stel pizza’s waar werkelijk iedereen in het gezelschap blij van zal worden. Mooie bijeenkomstigheid: stiekem zijn deze exemplaren ook nog ‘s een stuk gezonder dan je zou denken.
> Naar recept: Culy Kids: regenboogpizza’s met stiekem heel veel groenten
Zaterdag
De Koreaanse keuken wint nog steeds aan populariteit en daar werken we graag aan mee. De gerechten zijn veelzijdig, vol van smaak en vaak ook nog ‘s erg gezond. Een all time favourite blijft toch wel de bibimbap, wat letterlijk ‘gemixte rijst’ betekent. Wij hebben er een vegan draai aan gegeven, waarbij de smaak en veelzijdigheid net zo rijk blijft. Dé perfecte optie tijdens een kleurrijk weekmenu.
> Naar recept: Culy Homemade: vegan bibimbap boordevol groenten
Zondag
Als we het hebben over kleurrijke, frisse en tegelijkertijd comfort gerechten, dan moeten we Alison Roman uiteraard ook even noemen. We sluiten de week dan ook graag af met een recept wat losjes gebaseerd is op eentje die we in NYT Cooking vonden. Boterzachte kabeljauw, frisse tomatenbouillon en wat scherpere kruiden. Erg lekker met tortilla’s of een stuk brood.
> Naar recept: Culy Homemade: kabeljauw in tomatenbouillon met verse kruiden