Dit is één van de leukste kinderboeken over eten (en je krijgt er nu 50% korting op)
Als je net zo gek bent van eten als wij, is er niets leukers dan die passie delen. En met wie kan dat nou beter dan met onze mini-medemens, oftewel kinderen? Onder het motto ‘je kunt niet vroeg genoeg beginnen’ tippen we een fantástisch kinderboek over eten – groot, imponerend en bomvol met eetweetjes – waar je nu ook nog eens dikke korting op krijgt.
Kinderboeken over eten: het allerleukste cadeau voor mini-foodies
Van kinderboeken over eten krijgen wij nooit genoeg. Niet alleen om cadeau te doen aan de minmensen in ons leven, maar soms ook gewoon voor onszelf. Vanwege de mooie illustraties, de geweldige insteek of soms puur om een hartverwarmend verhaal – en laten we wel wezen: daar ben je toch nooit te oud voor?
Wat ons betreft één van de leukste exemplaren is het boek ‘De wereld op je bord‘ (van auteurs Aleksandra Mizielinska en Daniel Mizielinski). Dat willen we je nu rap tippen, omdat we toevallig spotten dat je het boek op dit moment met 50% korting scoort (voor € 12,99 in plaats van € 25,99!).
Het boek valt nogal op in de kast bij de boekhandel: het bevat 112 pagina’s en is zo groot als een A3-vel (specs om indruk mee te maken op een 3-jarige, zeker als het een cadeau betreft). Naast dat het prachtig geïllustreerd is, is het op speelse wijze gevuld met gerechten, ingrediënten en smaken van over de hele wereld.
Van Indonesië tot Nigeria
En dan bedoelen we ook echt (hele) verschillende delen in de wereld. Elk hoofdstuk neemt je mee naar een ander land. Van Turkije en Iran door naar China en Japan, Vietnam, Indonesië, Brazilië, Peru, Noorwegen, de Verenigde Staten, Nigeria en Ethiopië.
Per land doe je een mini deepdive naar zijn eetgeschiedenis, kenmerkende ingrediënten en gerechten en telkens fijn korte recepten van een leuk, bijzonder gerecht. Bijvoorbeeld om zelf Ethiopische injera te bakken (of ‘expressinjera’; de snellere versie), Argentijnse chocotorta, Braziliaanse pão de quiejo (kaasbroodjes), Indonesische opor ayam, of Iraanse kuku sabzi.
Onze nieuwsgierigheid (en trek) werd er in elk geval flink mee aangewakkerd. Wat zijn er toch veel toffe wereldgerechten om nog te ontdekken én om kinderen kennis mee te laten maken!
Culy Homemade: pão de queijo (makkelijke Braziliaanse kaasbroodjes)
Smakelijke eetweetjes en recepten
Het is dus zeker geen open-deuren-festijn; het boek is doorspekt met bijzondere eetweetjes waar ook grote foodies veel van kunnen opsteken. Er vallen namelijk ontzettend veel gerechten in te ontdekken (wat dacht je van Griekse avgolemono – kippensoep met citroen, ei en orzo, of Peruaanse papas rellenas; een soort aardappelkroketten?), maar ook ingrediënten (perilla, paarse mais, broodvrucht) en het ontstaan van onze eetgeschiedenis.
Wanneer de Chinezen begonnen met het maken van vissaus, wanneer en waar er voor het eerst popcorn werd gegeten (spoiler: Mexico) en wanneer de bewoners van Byzantium voor het eerst aan de kaviaar gingen. Fascinerende kost, of niet?
Wij gaan ons nog even verder verdiepen in de noedelkaleidoscoop en de verschillende soorten halva uit Turkije terwijl jij De wereld op je bord (uitgeverij Lannoo) in je winkelmandje stopt. Thank us later.
Meer leuke kinderboeken over eten:
- De allerleukste Turkse menemen (eieren in tomatensaus) uit Het Allerleukste Kinderkookboek
- Culy Kids: simpele wortelsaté uit ‘Eten met Nijntje’
- Dit zijn de leukste cadeaus voor kleine foodies