Melvin Sturm
Melvin Sturm Inspiratie Vandaag
Leestijd: 2 minuten

Culy’s relaxte (en eenvoudige!) kerstmenu van 2024

Voor een spetterend kerstmenu hoef je niet altijd dagen in de keuken te staan. Begrijp ons niet verkeerd: we pakken met liefde groots uit tijdens de feestdagen, maar soms mag je ook relaxed en eenvoudig kerstmenu op tafel neerzetten dat minstens zo lekker is.

Uit onze hele kerstcatalogus hebben we een aantal recepten voor je verzameld waarvoor je minimale inspanning hoeft te leveren voor een groots resultaat.

Relaxed en eenvoudig kerstmenu van Culy

Makkelijke amuse: trio van kruidenboters met brood

Van huisgemaakte kruidenboter wordt iedereen vrolijk, toch? Een knapperig stuk brood met verse boter is de ideale start van je diner. Onze favoriet van dit jaar is deze Café de Paris-boter. Niet in het minste geval door de smaak, maar óók doordat je ‘m zo hebt gemaakt.

Je stopt alle ingrediënten in een blender en mengt ze door elkaar voordat je de boter oprolt en in de koelkast legt. Hoef je er alleen nog maar lekker vers brood bij te halen. Succes gegarandeerd!

Kruidenboters 3x
Bron: Melvin Sturm voor Culy

> Naar het recept: 3 feestelijke kruidenboters voor kerst

Makkelijk voorgerecht voor kerst: Vichyssoise met chips en ‘kaviaar’

Met soep scoor je altijd en daarom mag ‘ie natuurlijk niet ontbreken binnen een eenvoudig kerstmenu. Deze feestelijke Amerikaanse/Franse klassieker schreeuwt kerst en maken we extra feestelijk door kaviaar toe te voegen: een goddelijke combinatie!

Vichyssoise is in feite een romige aardappel-preisoep. Dat klinkt misschien wat gewoontjes, maar de smáák… die is heerlijk luxueus. Oh, en hadden we al gezegd dat we er chips overheen verkruimelen? Want wie geen chips op zijn soep doet, is gek.

Kerstsoep: aardappel prei soep / vichyssoise
Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar het recept: Vichyssoise (romige aardappel-preisoep) met chips en ‘kaviaar’

Relaxed hoofdgerecht: klassieke steak tartare met patat, citroenmayonaise en kaviaar(!)

Over klassiekers gesproken! Met kerst willen we vooral comfortfood op ons bord hebben liggen. En zeg nou eerlijk: wie houdt er niet van patat? Een ordinair frietje is het zeker niet, zeg maar gerust extraordinaire, want op de frisse citroenmayonaise lepelen we een flinke lading kaviaar. Samen met een klassieke steak tartare tover je zo een feestmaal op tafel.

Steak tartare basisrecept
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

> Naar het recept: patat met kaviaar en citroenmayonaise + klassieke steak tartaar

Een dessert voor een eenvoudig kerstmenu: vanille-ijs met olijfolie en kaviaar (!)

Voor wie geen genoeg kan krijgen van kaviaar, trekken we ‘m gewoon door naar het dessert. Sensationeel lekker; zo zouden we dit dessert misschien het beste kunnen beschrijven. Door vanille-ijs van goede kwaliteit af te toppen met olijfolie, zout en een schepje (nep)kaviaar, krijg je een luxe toetje om van te dromen (dit doen wij in ieder geval wel). Onze nieuwe verslaving!

Nancy van Batenburg voor Culy

Meer kerstinspiratie:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.