Redactie
Redactie Inspiratie 4 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

9 x heerlijke manieren om kaneelstokjes gebruiken

Kaneelstokjes: ze geuren heerlijk en zien er prachtig uit. Maar hoe gebruik je ze in gerechten? Culy geeft 9 fijne tips.

Als we één geur moeten omschrijven die het najaar typeert, dan is het wel de geur van kaneel. Kaneel in thee, gebak of in stoofgerechtjes is dé geur (én smaaksensatie) die je in huis terug wilt blijven ruiken. Mmmh.

Kaneelstokjes

Kaneel is een specerij die van de kaneelboom gewonnen wordt. De naam kaneel stamt af van ‘canella‘ dat in het Latijn ‘stokje’ betekent. De specerij staat vooral bekend als smaakmaker in zoete gerechtjes, maar deze sierlijk gekrulde stokjes zijn ook geweldig om in hartige recepten mee te koken. Wij hebben de volgende tips voor je:

Kaneelsuiker

1. Stop een stokje in een pot met suiker. Hallooooo heerlijke kaneelsuiker! Voor extra kleur & geur kun je ook wat gemalen kaneel toevoegen.

Kaneel stoof

2. Breek een stokje doormidden en laat mee sudderen in een herfstige stoofpot (bijvoorbeeld chili con carne).

Chili con carne met espresso
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Kaneelrijst

3. Laat een klein stukje meekoken met (basmati)rijst.

Verse kaneelthee

4. Doe een stukje in een pot heet water; deze kaneelthee is zoveel lekkerder dan uit een zakje!

Kaneelwater

5. Neem twee stokjes en week ze een nachtje in een liter water. De volgende dag is dit water heerlijk geurig en kun je het gebruiken voor koffie of thee.

https://www.instagram.com/p/CFm6yvCDwRO/

Kaneel in curry

6. Breng een Indiase curry op smaak door een stokje kaneel mee te koken.

Appelmoes met kaneel

7. Maak homemade appelmoes en laat een gebroken stokje meekoken bij de appelstukjes.

Kaneellimonade

8. Doe één gebroken kaneelstokje in een pan met water, breng aan de kook en laat het een uurtje op heel laag vuur sudderen. Haal het stokje eruit en laat het water afkoelen. Een perfecte basis voor limonade.

Kaneelcocktail

9. Verwarm een kopje rum met een stukje kaneelstok en laat zachtjes sudderen in een pannetje op het vuur. Puur winters genot!

Meer recepten met kaneel:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.