Belissima: 8x Italiaanse nagerechten die onze harten hebben gestolen
Als er een land is dat weet hoe je een dessert moet maken, dan is het Italië. Van romige tiramisu tot frisse granita: Italiaanse nagerechten hebben een onweerstaanbare charme. Dit zijn onze acht favoriete Italiaanse desserts. Perfect om te serveren tijdens de feestdagen!
8x Italiaanse nagerechten:
1. Earl Grey tiramisu in een glaasje
Tiramisu, maar dan anders! Deze variant met de subtiele smaak van Earl Grey-thee is een elegante twist op de klassieker. Perfect voor een diner met vrienden. Ben je meer fan van de traditionele tiramisu? Ga dan voor de klassieke tiramisu. Of probeer deze aardbeienvariant.
> Naar het recept: Earl Grey tiramisu in een glaasje
2. Tiramisu affogato
Hete espresso, ijskoud vanilleijs en een luchtige mascarponecrème: deze tiramisu affogato verenigt het beste van twee werelden. Tiramisu en affogato dus. Wil je meer inspiratie? Bekijk dan ook onze recepten voor dalgona koffie, een feestelijke affogato trifle of zelfs een affogato met suikerspin.
> Naar het recept: tiramisu affogato
3. Bombardino
Wie durft er als een niet-Italiaan met een open blik naar de Italiaanse keuken te kijken? Vanja van der Leeden. De eetschrijver ging voor haar nieuwste boek Italopop langs bij een aantal neo-trattoria’s en ontdekte hoe de klassiekers alleen nog maar spannender én swingender worden. Mooi voorbeeld daarvan: bombardino met grappa.
> Naar het recept: Bombardino
5 vragen aan Vanja van der Leeden: ‘Een goede garnalenkroket met gefrituurde peterselie, jaaaaaa!’
4. Roze sgroppino
Deze roze cocktaildessert is zowel fris als feestelijk. Een heerlijke combinatie van prosecco, citroenijs en een vleugje wodka. Ideaal om een Italiaans diner mee af te sluiten.
> Naar het recept: roze sgroppino
5. Amaretti met frambozen
Deze zachte koekjes zijn verrijkt met de delicate smaak van frambozen. Een perfecte zoete snack voor bij de koffie of als licht dessert.
> Naar het recept: Amaretti met frambozen
6. Semifreddo met kersen en witte chocolade
Semifreddo betekent letterlijk ‘half koud’, en deze ijzige traktatie met kersen en witte chocolade is precies dat. Fris, romig en onweerstaanbaar.
> Naar het recept: Semifreddo met kersen en witte chocolade
7. Lavendel panna cotta met perzikmousse
Een zijdezachte panna cotta met een delicate lavendelsmaak en frisse perzikmousse. Dit Italiaanse dessert is elegant en smaakvol.
> Naar het recept: lavendel panna cotta met perzikmousse
8. Koffiegranita met room
Voor dit romige en verkoelend toetje heb je slechts 5 ingrediënten nodig.
> Naar het recept: koffiegranita met room
Meer Italiaanse recepten?
- Culy Homemade: Italiaanse scarpaccia (knapperige plaattaart van courgette en rode ui)
- Culy Homemade: crespelle (hartige Italiaanse pannenkoek) met spinazie, ham, kaas en bechamel
- Culy Homemade: Italiaanse smashed komkommersalade met pistache, tomaat en mozzarella