Deze ijssalon in Londen maakt ijsjes met vloeibare stikstof
Chin Chin Labs in Londen is de eerste ijssalon in Europa die ijs maakt met vloeibare stikstof. Dat is al uniek, maar de ijssmaken die ze hier uit hun creatieve koker toveren, zijn ultiem leuk en ultiem lekker. Hier wil je heen.
Een ijslaboratorium
Liquid nitrogen noemen de Britten het; vloeibare stikstof. Toevoeging van deze stof zorgt ervoor dat het ijs niet hoeft te draaien om te bevriezen. En dus meteen klaar is! Bovendien krijgt het er een prettige, zachte textuur door.
Met die methode maken ze je ijs voor je neus klaar. De ijssalon is ook vormgegeven als een laboratorium, met grote opslagtanks voor de vloeibare stikstof, bekerglazen, erlenmeyers en héél veel rook.
Van zeewier tot suikerspin
Er zijn een paar klassieke smaken, maar elke week staan er ook weer nieuwe smaken op het menu. En die smaken zijn verrassend leuk.
Denk bijvoorbeeld aan ijs van Stout (bier) met een aardappelkoekje en een wafeltje van zeewier. Of roomkaas met red velvet en een chipje van biet. Ook interessant: sorbet van kweepeer met chocolade-yuzu-mousse en ingelegde mosterdzaadjes (die ‘knappen’ zo lekker in je mond, aldus Chin Chin).
Je kunt je bolletje ijs bestellen in een hoorntje, een bekertje of tussen twee koekjes. Ook populair hier is het ijsje met suikerspin: bijvoorbeeld mango-ijs met daarom heen een wolk van suikerspin met de smaak van chai.
Chin Chin
Chin Chin Labs zit in de wijk Camden en is elke dag geopend tussen 12:00 en 19:00 uur. Er zit ook een dessert bar van ze in Hawker House (vergelijkbaar met onze Foodhallen) in de wijk Shoreditch. Die is elke vrijdag en zaterdag te bezoeken tussen 17:00 en 23:00 uur.