3 tips om hummus mooi te presenteren
Geef je een brunch of organiseer je een Ottolenghi feestje? Dan mag de hummus niet ontbreken. Zelfgemaakt of gekocht, dat maakt niet uit. Als je ‘m maar mooi op een bordje deponeert. En hummus mooi presenteren doe je zo:
1. Doe de hummus-swoosh
Waar je echt van op de hoogte moet zijn bij hummus mooi presenteren: de beroemde hummus-swoosh. Yes, it’s a thing.
De perfecte swoosh zit ‘m in de juiste polsbeweging. Schep een bergje hummus op een bord, houd de bolle kant van de lepel tegen de hummus aan terwijl je het bord ronddraait en maak af met een losse beweging vanuit de pols. Wat je wil, is een soort opstaand randje rondom je hummus.
2. Maak je hummus af met een laagje olie en kruiden
Hummus met een laagje olijfolie en wat paprikakruiden (want die kleur steekt zo mooi af): het is net een schilderijtje. Andere specerijen kunnen natuurlijk ook: gebruik sumak, kerriepoeder of een snuf chilivlokken.
Verse kruiden zijn ook heerlijk bij hummus: ga bijvoorbeeld voor wat fijngehakte munt of koriander.
3. Helemaal lekker: iets knapperigs on top
Als fijne tegenhanger van die romige hummus strooi je iets knapperigs on top. Denk aan wat achtergehouden kikkererwten (eventueel geroosterde kikkererwten), granaatappelpitjes of fijngehakte noten.
Of ga voor dukkah: een crunchy mengsel van kruiden, specerijen en noten.