Hummus is meer dan alleen een dip; 5 x zo kan je het ook gebruiken!
Och, wat zijn we toch dol op hummus. Zelfgemaakt met lekker veel tahina, of zo gekocht bij de Arabische supermarkt en opgeleukt met goede olijfolie en kruiden. Maar, het is meer dan alleen een dip! Dit zijn 5 andere manieren waarop je het ook kan gebruiken.
Salades
Je ziet steeds vaker dat salades worden geserveerd met een flinke dot hummus en niet geheel zonder reden. Het door de sla mengen is niet ideaal, maar zorgt voor extra veel smaak en dat de salade beter vult.
Wraps
Ook op een wrap is het smeersel heerlijk als basis. Voeg nog lekker groenten, sla, vlees of vis toe, en je hebt een zalige lunch of snack.
Eigerechten
In Israël serveren ze hummus bij bijna alles, maar al helemaal bij gerechten met ei. Denk aan de populaire shakshuka, maar ook bijvoorbeeld sabich (een pita gevuld met een gekookt ei, hummus, aubergine en Israëlische salade) of een simpel gebakken eitje.
Vlees
Een andere manier om het te gebruiken is als ‘saus’ bij vlees, zeker bij gegrild of geroosterd vlees (of gewoon van de barbecue)!
Groenten
Tot slot serveren we graag hummus bij groenten, geroosterd of rauw als crudité. Yum!