Redactie
Redactie Inspiratie 22 jun 2013
Leestijd: 1 minuut

How-to: zo snijd je een hele ananas

Ze zien er altijd zo lekker uit, maar hoe snijd je nou een hele ananas? TheKitchn zette alle stappen op een rijtje.

*Tip: of een ananas rijp is test je door een blaadje te pakken en hieraan de ananas op te tillen. Schiet het blaadje los? Dan is ‘ie rijp genoeg. Probeer daarnaast ook een zo geel mogelijke variant te kopen, deze zijn over het algemeen het zoetst. 

Snijd de bodem en bovenkant met een scherp, het liefst gekarteld mes los. Zet de ananas rechtop en snijd van boven naar beneden de schil eraf. Als het goed is krijg je nu repen schil. Probeer hierbij zo min mogelijk vruchtvlees mee te nemen, maar wel zoveel mogelijk “oogjes” weg te halen. Ben je klaar? Snijd dan de laatste “oogjes” weg.

Halveer de ananas in de lengte doormidden, en vervolgens in kwarten. Leg elk stuk op de zijkant en snijd de harde kern weg. Doe dit bij alle kwarten.

Halveer de kwarten en snijd in kleine stukjes. Bewaar in een luchtdicht doosje in de koelkast maximaal een week.

ananas3ananasananas5ananas6ananas7ananas8ananas2

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.