Redactie
Redactie Inspiratie 24 sep 2013
Leestijd: 1 minuut

How-to: zo pel je snel & makkelijk een perzik

Tsja, hoe doe je dat eigenlijk zonder ‘m fijn te knijpen of de helft van het vruchtvlees mee te nemen? Yumsugar legt het ons uit. 

Kerf de perziken onderaan in met een scherp mes zodat er een kruisje verschijnt. Dompel ze veertig seconden onder in een pan met net gekookt water en zorg dat ze continu onder water blijven.

Laat ze vervolgens flink afkoelen in een bak met ijswater. Doe je dit niet? Dan is de kans groot dat ze superzacht worden omdat ze dan doorgaren.

Haal tot slot heel voorzichtig de schil van de perziken, beginnend bij het kruisje. Een kind kan de was doen!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.