Uit eten in Antwerpen? 9 x toffe hotspots voor foodies
De lekkerste pizza, de beste cocktails, authentiek Sichuanees eten: met deze toffe hotspots in Antwerpen weet je zeker dat je op culinair vlak niets tekort zult komen. Koffers pakken en gáán!
9 x uit eten in Antwerpen
1. Pilar Foodbar
Leopold de Waelplaats 34
Weekendje Antwerpen gepland? Niet alleen is Hotel Pilar een aanrader om te overnachten, ook de foodbar die eraan vast zit is te gek. De gerechten zijn gewoon heel goed uitgedacht: fris, vernieuwend en simpelweg ontzéttend lekker. Ook hun selectie natuurwijnen is het ontdekken waard.
2. Mico & Jon
Kloosterstraat 13
Bij Mico & Jon aten we laatste een Wagyu Katsu Sando die ons nog lang zal bijblijven. En een choux au craquelin met matcha en bergamot. En Japanse gefrituurde kip. Je leest het al: bij deze hotspot ben je aan het juiste adres voor hippe Aziatische gerechten met een twist. Ook zijn ze er niet verlegen om ‘ns een gewaagder gerechtje op de kaart te zetten als varkensoren met sichuansaus.
3. Album
Vlaamsekaai 6
Het beste citroentaartje uit ons leven aten we ooit bij Album: een moderne zuurdesembakkerij slash ontbijtplek slash lunchbar. Het geheim bleek de toevoeging van yuzu te zijn: geniaal. Ook de rest van hun menu bestaat uit minstens even knap bedachte gerechten.
Ga hierheen voor kleinere gerechten zoals noordzeekrab met tomaat of desemtoast met rundertartaar. Zuurdesembrood of gebakjes kopen voor thuis kan natuurlijk ook.
https://www.instagram.com/p/CTWkYJ_L-fb/?utm_source=ig_web_copy_link
4. Loes&Krikke
Congresstraat 42
Is het vanwege van hun ontzettend luchtige pizzadeeg? Vanwege van hun verslavend lekkere San Marzano-tomatensaus? Is het vanwege van hun creatieve combinaties als fior di latte, snijbiet, makreel, citroen en verse ui? Één ding is zeker: pizza bij Loes&Krikke scoort hóóg in het lijstje van lekkerste pizza van de stad. Bovendien is de locatie een echte hidden gem in het interessante Borgerhout.
5. Ni Shifu
Breydelstraat 8
Liefhebbers van de Sichuanese keuken zijn aan het goede adres bij Ni Shifu. Hier slurp je dikke, huisgemaakte noodles, dip je je dumplings in aromatisch gekruide dipsauzen en blus je het spicy varkensvlees af met een fris Aziatisch biertje. Het echte werk!
6. Hertog Jan at Botanic
Lange Gasthuisstraat 51
Hertog Jan at Botanic is het gastronomisch restaurant van topchef Gert De Mangeleer (bekend van de inmiddels gesloten driesterrenzaak Hertog Jan in Zedelgem). Dit nieuwe concept van de chef en gastheer Joachim Boudens biedt een culinaire totaalbeleving, vergelijkbaar met het Japanse omakase. Extra troef: bij Hertog Jan at Botanic tafel je op een unieke, intieme locatie met zicht op de eigen serre, bijenkorven en kruidentuin van het restaurant.
7. Titulus
Oever 8
Titulus is één van de mooiste wijnwinkels van de stad. Bovendien kun je er ook plaatsnemen aan één van de tafels om ter plekke te genieten van een bijzonder glas en een bijpassend gerecht. Of je nou gaat voor een stuk paté en croûte of maatjesharing met witte kimchi: bij Titulus is alles lekker.
8. Bar Burbure
Vlaamsekaai 41
Je hebt cocktailbars en je hebt cócktailbars, met een grote C. Bar Burbure valt in die laatste categorie. Niet alleen is elke cocktail van de kaart tot in de puntjes uitgewerkt (10 punten voor de opmaak van de glazen) en perféct in balans, een avondje bij Bar Burbure is ook een kleine ervaring op zich. Kijk niet verrast op als je opeens getrakteerd wordt op een rondje hamburgers van het huis, of andere happen. En dan hebben we het voor alle duidelijkheid niet over een kommetje chips, maar – je snapt het wel – over écht lekkere versnaperingen die perfect bij die cocktails passen.
https://www.instagram.com/p/CF0M6-sH6to/?utm_source=ig_web_copy_link
9. FRANQ Gastrobar
Kipdorp 10/12
In één van de mooiste buurten in historisch Antwerpen vind je Gastrobar FRANQ. Bij dit toegankelijkere broertje van sterrenzaak FRANQ* kun je zowel terecht voor klassiekers als voor moderne gerechten met een karakteristieke FRANQ-stempel. Dat resulteert in een toffe, speelse kaart waarbij je jezelf vooral niet teveel moet laten begrenzen door regels. De tafel vullen met pastrami, oesters, terrine van ganzenlever en gegratineerde mosselen? Kan allemaal. Tip: tafel bij mooi weer in de romantische, met perenbomen ommuurde binnentuin.
https://www.instagram.com/p/CgbJ6pJqO9S/?utm_source=ig_web_copy_link
Meer hotspots in Antwerpen ontdekken? Check zeker even de culinaire stadsgids van culinair journaliste Barbara Serulus (en auteur van het te gekke DINER). Wij kunnen je op het hart drukken dat haar persoonlijke favorieten ontzéttend betrouwbare tips zijn.