6 x hoofdgerechten met vis om je bord bij af te likken
Ga je voor vlees, vis of vega; dat is de vraag bij elk diner. Voor alle visliefhebbers hebben we onze favoriete hoofdgerechten met vis gebundeld. Kook je liever vegetarisch? Dat kan natuurlijk ook. Dit zijn onze favoriete vegetarische hoofdgerechten.
En vooraf eet je één van deze overheerlijke voorgerechten.
Hoofdgerechten met vis
Misschien wel het fijnste nieuws van alles: een lekker hoofdgerecht met vis hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijzen deze fijne recepten wel.
> Kerst klein vieren dit jaar? Met deze ideeën maak je het toch feestelijk
1. Frisse limoenrisotto met zalm
Deze limoenrisotto met zalm is een heerlijk fris hoofdgerecht met vis. Lekker met een glas witte wijn. Voor dit recept maak je een risotto bianco, waar limoensap en een frisse marinade van limoen en venkelzaad doorheen gaat. De gebakken zalm serveer je bovenop de risotto. Partje limoen erbij, niets meer aan doen.
> Naar recept: Frisse limoenrisotto met zalm
2. Gepofte aardappels met ei en tonnatosaus van Ottolenghi
Hoewel bij dit recept vis niet de hoofdrol heeft, zit het wel in de tonnatosaus verwerkt. En dat het lekker is, kunnen we je beloven. Als je vooruit wilt werken, kun je de saus een dag van tevoren maken en hem in de koelkast bewaren.
> Naar recept: Gepofte aardappels met ei en tonnatosaus van Ottolenghi
3. Kabeljauw met polenta en geroosterde sugar snaps
Geroosterde sugar snaps zijn onze nieuwe favoriete ontdekking. Je husselt ze met wat munt, olijfolie, knoflook en citroensap en bakt ze daarna in de oven. Heerlijk met een stukje kabeljauw en polenta.
> Naar recept: Kabeljauw met polenta en geroosterde sugar snaps
4. Kabeljauw met beurre blanc
Als je dit recept eenmaal onder de knie hebt, maak je je visje thuis net zo lekker als in een restaurant. Moeilijk is het niet, dus maak het gerust tijdens de feestdagen om indruk te maken op je gasten.
> Naar recept: Kabeljauw met beurre blanc
5. Kabeljauw met zeekraal en Noilly Prat saus
Noilly Prat saus smaakt goddelijk bij een stukje vis! Wij serveerden ‘m bij een stukje kabeljauw en wat zeekraal.
> Naar recept: Kabeljauw met zeekraal en Noilly Prat saus
5. Romige risotto caprese met knapperige doradefilet
Een romige risotto caprese met knapperige doradefilet, door chef Tommy den Hartog van restaurant Johannes. Een heerlijk gerecht voor de feestdagen.
> Naar recept: Romige risotto caprese met knapperige doradefilet
6. Chili-limoenvis met maiscrème en bimi
Deze chili-limoenvis met maiscrème en bimi behoort tot de categorie makkelijke recepten én ziet er prachtig uit. Yes! Alles wat lekker is, komt samen op je bord: zoet, zout, zuur, vet, pittig…
> Naar recept: Chili-limoenvis met maiscrème en bimi
Meer inspiratie voor het hoofdgerecht:
- De lekkerste recepten met coquilles (kleine moeite, groot succes!)
- Simpele hoofdgerechten voor kerst die weinig werk kosten
- 7 x goddelijke salades voor tijdens de feestdagen