3 homemade sauzen voor bij witte asperges
Het aspergeseizoen is begonnen! Heb jij ze al gegeten? Bij (witte) asperges eten wij graag een homemade saus: eenvoudig te maken en natuurlijk érg lekker. Wij zetten onze drie favoriete sauzen op een rij.
3 lekkere zelfgemaakte sauzen voor bij witte asperges
1. Saus voor bij witte asperges: botersaus
Botersaus maak je heel gemakkelijk door in een steelpannetje een flinke klont boter te smelten. Doe dit langzaam en op laag vuur zodat de eiwitten (de witte ‘stukjes’) vanzelf boven drijven. Schep deze er voorzichtig met een lepel van af.
Pers er vervolgens een beetje vers citroensap boven en breng op smaak met bijvoorbeeld een beetje nootmuskaat, zout en peper. That’s it!
2. (Witte) aspergesaus: Beurre blanc
Een beurre blanc-saus is het sjieke zusje van de botersaus, maar heeft ook veel weg van de béarnaise (maar dan zonder eieren). Voor deze saus heb je een paar sjalotjes, koude roomboter, witte wijn, room en een beetje zout en peper nodig. Natuurlijk hebben we op Culy een beurre blanc-recept staan. Het vergt even wat tijd, maar het is zeker niet moeilijk om te maken.
Verrijk je beurre blanc met verse kruiden die jij lekker vindt, zoals dille, kervel of dragon. Óf breng de saus op smaak met een beetje mosterd.
3. Makkelijke hollandaisesaus voor asperges
Hollandaisesaus moeilijk? Welnee! Wij plaatsten op Culy eerder al een foolproof recept voor hollandaisesaus, dat echt iedereen kan maken. Heb je iets meer tijd? Bekijk dan hier hoe je een klassieke hollandaise maakt. Ook lekker: maak eens gin-hollandaise bij je asperges juist, met een scheutje gin erdoor.
Heerlijke recepten met asperges
De saus is af, nu alles eromheen nog! Wij houden wel van een lekker gerecht met asperges. Probeer eens deze witte asperges met burrata en dukah of ga voor asperges met aardappeltjes uit de oven en zalm. Mmmmm! En nu we het toch over asperges hebben: hoe lekker zijn deze simpele groene asperges met Parmaham en Parmezaanse kaas voor bij de borrel. Lekker wijntje erbij. Genieten!
Meer asperge recepten:
- Culy Homemade: groene asperges met ansjovisboter
- Culy Homemade: witte asperges met carbonarasaus
- Culy Homemade: plaattaart met witte asperges, ricotta en miso