Holy guacamole! 5 variaties op de klassieker
Dol op guacamole? Lees dan vooral verder want wij maakten een selectie van vijf zalige variaties. Dippen maar!
Gebruik als basis twee rijpe, geprakte avocado’s, een geperst teentje knoflook, peper en zout. En breng op smaak met…
1. Feta en geroosterde paprika
Pureer de guacamole met één à twee geroosterde rode paprika’s (afhankelijk van de grootte). Brokkel de feta in stukjes en roer erdoor.
2. Basilicum, tomaat en Parmezaanse kaas
Verwijder de velletjes en de zaadjes van twee rijpe tomaten en snijd in kleine blokjes. Rasp een handje Parmezaanse kaas en scheur de basilicum in stukjes. Meng samen met de tomatenblokjes door de guacamole. Zorg dat je alle ingrediënten nog ziet zitten. Proef en breng eventueel op smaak met extra ingrediënten.
3. Maïs, limoensap, tomaat, verse koriander en jalepeño pepers
Hak een jalepeño peper fijn, samen met een rijpe tomaat en een handje verse koriander. Meng samen met een eetlepel limoensap en drie eetlepels maïs door de guacamole. Breng eventueel extra op smaak met een lepeltje zure room.
4. Za’atar, granaatappelpitjes en tahin
Meng een eetlepel tahin (sesampasta), een theelepel za’atar en twee eetlepels granaatappelpitjes door de guacamole. Garneer met nog een eetlepel granaatappelpitjes en een snuf za’atar.
5. Griekse yoghurt, peterselie, citroensap, rode ui
Snipper een rode ui en hak drie eetlepels peterselie fijn. Meng samen met twee à drie flinke eetlepels Griekse yoghurt en citroensap naar smaak door de guacamole. Meng niet teveel, zodat je nog de sporen van de yoghurt ziet.