Nieuw tv-programma over Nederlandse topchefs: Hollandse Keukenmeesters
In de nieuwe achtdelige tv-serie ‘Hollandse Keukenmeesters’ neemt Meesterkok Angélique Schmeinck de kijker mee naar de meest vooraanstaande restaurants in Nederland.
Culinaire genieën zoals Jonnie Boer (De Librije), Richard van Oostenbrugge (Bord’Eau) en Joris Bijdendijk (RIJKS) onthullen het geheim van één van hun eigen succesgerechten.
Succesfactoren en ambities
Samen met de chefkok gaat Angélique op pad om leveranciers van verse producten te bezoeken en inspiratie op te doen voor nieuwe gerechten. Ze praten over creativiteit en beleving. Verschillende onderwerpen komen aan bod. Durft de chef dingen uit handen te geven? Hoe komt hij aan nieuwe ideeën en zijn er nog ambities? Waar let de chef op bij de keuze van de producten?
Elke aflevering sluit af met de bereiding van een indrukwekkende signature dish in de keuken van de chef. De reeks start met Peter Lute, eigenaar van restaurant Lute in Amstelveen. Chefs die volgen zijn Jonnie Boer, Joris Bijdendijk, Emile van der Staak, Edwin Vinke, Richard van Oostenbrugge, Soenil Bahadoer en Edwin Kats.
Hollandse Keukenmeesters: vanaf 28 juli elke dinsdag om 18.30 uur op 24Kitchen.