Redactie
Redactie Inspiratie 2 sep 2012
Leestijd: 1 minuut

Hoe eet je sushi: deze sushi-meester doet het voor

Sushi is heerlijk, maar โ€˜wij Europeanenโ€™ eten het toch vaak fout. En etiquette is Japan super belangrijkโ€ฆ. Maar hoe eet je sushi dan eigenlijk โ€˜zoals het hoortโ€™?

Eerder schreven we op Culy.nl al over de echte sushi etiquette. In dit artikel laten we de tips รฉn doโ€™s & donโ€™ts zien van 2-Michelin-sterren sushichef Koji Sawadaย uit Tokio.

Sushi1-1200 (1)

de meester

Stap 1: sushi pakken

Step1-1200

1. Pak de sushi voorzichtig, zonder te knijpen.

Step2-1200

2. Rol hem op zโ€™n kant

Step3-1200

3. Draai hem een beetje ondersteboven.

Step4-1200

4. Dip licht in sojasaus.

Step5-1200

5. Leg het hele stuk in de mond, met de vis naar beneden, zodat de textuur en delicate smaak van de in soja-ondergedompelde vis als eerste in aanraking komt met de tong.

Stap 2: wasabi

Japanners gebruiken nooit teveel wasabi. Meestal krijg je er niet eens wasabi los bij, omdat de chef al gebruikt en je op hem moet vertrouwen โ€˜dat het goed isโ€™. Om extra wasabi vragen is eigenlijk een belediging van de sushikok.

Stap 3: stokjes

Veel Japanners gebruiken geen stokjes, maar hun handen voor sushi (zoals hierboven). Echter vinden ze wel dat je echt getraind moet zijn, en schoon moet zijn, om dit te โ€˜mogenโ€™. Omdat ze vinden dat de vis eerst je tong moet raken (zoals beschreven bij stap 1), vinden ze stokjes ook lastig: hiermee gaat dit minder goed.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nรณg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox ๐Ÿฅ˜

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.